ECOLOGIE 8 iulie 2019

Peste 296.000 de lei, amenzi pentru gunoaie aruncate și alte nereguli de mediu

de Iulia Drăghici - Taraș | 3734 vizualizări

Bilanțul din prima jumătate de an al Gărzii de Mediu Covasna

Garda de Mediu Covasna a aplicat în primele șase luni ale anului curent 25 de amenzi în valoare totală de 296.500 de lei. Pe lângă acestea, s-au înregistrat și 8 avertismente, dar și două sesizări de cercetare către organele penale și patru notificări în vederea suspendării activității. 

Bilanțul primei jumătăți a anului 2019 mai arată, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna, că inspectorii de mediu din județul Covasna au realizat 215 inspecții, 59 de controale planificate și 156 neplanificate.

Dintre inspecțiile realizate, patru au avut ca scop investigarea unor incidente sau accidente care au avut un impact semnificativ asupra mediului, iar 7 au fost autosesizări. Peste 30 de inspecții au fost realizate în colaborare cu alte autorități și peste 100 au fost dispuse de Comisariatul General, mai informează Garda de Mediu. 

Cele mai multe neconformițăți s-au înregistrat prin: lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nerespectarea declarației la fondul pentru mediu, nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, colectarea deșeurilor neselectiv sau abandonarea deșeurilor. 

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea privind tematicile dispuse de Comisaritatul General al Gărzii Naționale de Mediu, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor. 

În perioada menționată (n.red. 1 ianuarie – 30 iunie a.c.) Garda Națională de Mediu CJ Covasna a efectuat controale tematice la toate UAT-urile de pe raza județului Covasna, în care s-au urmărit salubrizarea localităților și a căilor de comunicație”, mai arată Garda de Mediu Covasna, potrivit sursei citate.

Comunicatul de presă mai punctează că inspectorii Gărzii de Mediu au luat parte în aprilie la o acțiune de plantare a 1.500 de puieți de arbori pe o suprafață de 0,3 hectare, eveniment realizat în colaborare cu APM Covasna, IJJ Covasna, Restaurantul Bastion, coordonat de CASArbor. 

Anul trecut, Garda de Mediu a înregistrat 490 de inspecții. Atunci, controalele s-au lăsat și cu 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproape 50 amenzi, în valoare de peste 440.000 de lei.  

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.