ECOLOGIE 1 octombrie 2020

Pământ pentru flori din deșeuri BIO

de Covasna Media | 4375 vizualizări

TEGA oferă cadou fiecărei case particulare din Sfântu Gheorghe o pungă de pământ pentru flori

TEGA colectează de mult timp separat deșeurile biodegradabile de la casele particulare din Sfântu Gheorghe iar acestea sunt transformate în pământ pentru flori la Staţia de deşeuri din Leţ, gestionată de ECO Bihor.

„Este clar pentru noi că sistemul funcționează bine, la fel cum este clar că nu ar funcționa fără oamenii din Sfântu Gheorghe, care sunt atenți la acest lucru zilnic. Dorim să le mulțumim pentru această atenție, prin urmare cu partenerii noștri de la ADI SIMD, oferim cadou fiecărei case particulare din Sfântu Gheorghe o pungă de pământ, care a fost realizată din materialele care se descompun aici”, a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Pământul pentru flori va fi distribuit din 5 octombrie pentru locuitorii caselor particulare, între orele 16-20. Acțiunea începe în zona străzilor Jókai Mór, József Attila, Dózsa György, Biserica Reformată din Simeria și apoi continuă spre alte părți ale orașului. Zona exactă în care se va desfășura activitatea poate fi urmărită pe pagina de Facebook a TEGA SA. Cei care, dintr-un anumit motiv, nu au putut prelua pământul, pot solicita acest lucru la Punctul de colectare din strada Energiei nr. 2, tot până la ora 20:00.

Deșeurile biodegradabile la blocuri

De anul acesta, Legea nr. 181 din 19 august privind gestionarea deșeurilor nepericuloase și degradabile obligă populația să colecteze separat deșeurile biodegradabile (biodegradabile sau BIO) în cazul blocurilor. În acest scop, TEGA a plasat pubele cu o etichetă roșie la punctele de colectare, dar a oferit gratuit şi o găleată fără capac locuitorilor de la blocuri – desigur, oricine poate folosi şi altă metodă de colectare. În perioada următoare, găleţile pentru colectare vor fi distribuite în zona străzilor 1 Decembrie 1918, Nagy György, Grigore Bălan, Oltului, Mikes Kelemen, Ciucului și Podului.

Colectare de sticlă în Sfântu Gheorghe

În timp ce sticla este, de asemenea, colectată într-o pungă separată la casele particulare (pe care TEGA le colectează atunci când sunt complet pline), a existat un mare entuziasm şi pentru acţiunea de colectare de sticlă organizată pentru a doua oară în acest an. Locuitorii din oraș sunt deja obișnuiți să primească 0,5 L de bere în schimbul a 5 kg de sticlă.

Rezultatele din acest an au fost şi ele afectate de pandemie: prima operațiune de colectare a sticlei a avut loc la sfârșitul lunii iunie, în locul lunilor de primăvară, când au fost colectate 48,6 tone de sticlă. Rezultatul celei de-a doua acțiuni, care a fost programată pentru sfârșitul lunii septembrie, este bun, dar mai modest decât în ​​iunie: oamenii din Sfântu Gheorghe au „scăpat” de această dată de 37,3 tone de sticle (faţă de 39,9 tone în octombrie anul trecut). Împărțit pe locații, aceasta înseamnă că la punctul de colectare instalat în fața Sălii Sporturilor „Szabó Kati” s-au strâns 6.662 kg, în fața fostei fabrici de pâine de pe strada Kós Károly – 7.815 kg, în Piața Calvin – 6.762 kg, în apropiere de Gară – 7.565 kg, în vecinătatea Penny Market (Jandarmerie) – 3.813 kg, iar la Punctul de colectare din strada Energiei nr. 2 – 4.686 kg. 

Campania se va desfășura de două ori şi anul viitor în Sfântu Gheorghe, precum și în alte localităţi ale județului, de unde TEGA transportă deșeuri.

TEGA S.A.

Biroul de Presă

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.