ECOLOGIE 20 martie 2019

Munte de gunoaie pe DN11, în zona Brețcu - Oituz

de Iulia Drăghici - Taraș | 1602 vizualizări

Drumarii anunță că au început curățenia de primăvară în zona drumurilor naționale. Rezultatele obținute în urma unei acțiuni de nici două zile nu fac cinste covăsnenilor și celor care tranzitează DN11, în zona Brețcu – Oituz. Pe parcursul zilei de marți și miercuri dimineața, lucrătorii DRDP Brașov au adunat o cantitate de 15 metri cubi de gunoaie doar de pe marginea drumului amintit, pe o distanță de nici 10 kilometri.

Zeci de saci plini cu deșeuri, PET-uri, doze de bere, ambalaje, mobilier și te mai miri ce, au fost strânși de drumari din zona DN11, în cadrul acțiunii de igienizare de primăvară, în condițiile în care, spun reprezentanții Direcției Regionale Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov, curățarea parcărilor se face oricum de două ori pe săptămână.

„Noi săptămânal facem curățenie, în special în zona parcărilor. Avem acțiuni de două ori pe săptămână,  lunea și vinerea. Acum avem o acțiune mai amplă pentru că s-a topit zăpada, așa că lucrătorii noștri au luat drumul la pas”, a declarat, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, purtătorul de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Lunar, drumarii adună peste 400 de tone de gunoaie din toate cele 5 județe din subordinea DRDP Brașov. Chiar dacă în județul Covasna situația este ceva mai bună, și de aici se ridică lunar între 60 și 80 de tone de gunoaie aruncate ilegal la marginea drumurilor naționale.  

„Facem apel disperat la șoferi, dar și la cetățenii care locuiesc în zonă să nu mai arunce gunoaiele la marginea drumului și să respecte natura, să ne respecte pe noi și în primul rând pe ei înșiși”, a punctat Robert Elekes.

Campania de igienizare de primăvară a DRDP Brașov se derulează pe parcursul întregii luni martie.

Sursă foto: Direcția Regională Drumuri și Poduri Brașov

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.