ECOLOGIE 21 ianuarie 2013

Mobilizare pentru câştigarea titlului „Oraşul reciclării”

de Agerpres | 1664 vizualizări

Mobilizare pentru câştigarea titlului „Oraşul reciclării”Municipiul Sfântu Gheorghe candidează pentru titlul 'Oraşul reciclării', iar conducerea societăţii de salubrizare a făcut un apel către cetăţeni pentru a contribui la câştigarea acestei competiţii.

Concursul, organizat de Eco-Rom Ambalaje, a început în luna septembrie anul trecut, iar la acesta s-au înscris 20 de oraşe din ţară. Câştigător va fi oraşul care va colecta selectiv cele mai multe deşeuri până la sfârşitul lunii februarie a.c, iar marele premiu va consta într-o zonă de picnic complet amenajată conform Legii Picnicului, respectiv locuri de relaxare, mese, suporturi pentru biciclete şi grătare.

Directorul societăţii de salubrizare Tega, Toth Birtan Csaba, le-a cerut cetăţenilor municipiului Sfântu Gheorghe, instituţiilor publice şi societăţilor comerciale să se mobilizeze pentru a contribui la câştigarea acestui premiu, menţionând că au la dispoziţie 132 de puncte de colectare, unde există 118 containere pentru deşeuri din plastic, 110 pentru hârtie şi 96 de containere pentru deşeuri de sticlă.

Cantităţile de materiale reciclabile colectate selectiv în Sfântu Gheorghe au crescut anul trecut în medie cu 30%. În 2012 s-au colectat 468 de tone de hârtie, cu 20% mai mult decât anul anterior, şi 222 de tone de sticlă, cu 38% mai mult decât în 2011. Dar cea mai mare creştere, de 46%, s-a înregistrat la plastic - de la 230 de tone la 337 de tone.

Toth Birtan Csaba a menţionat că o contribuţie importantă au avut-o atât cetăţenii, cât şi angajaţii societăţii, aceştia având sarcina de a selecta deşeurile reciclabile aduse zilnic în rampa de gunoi a oraşului.

Veniturile realizate de Tega în urma valorificării acestor deşeuri reciclabile s-au cifrat la 481.000 de lei în anul 2012, faţă de 390.000 de lei încasaţi în anul precedent.

Celelalte oraşe înscrise în concurs sunt Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Cluj, Craiova, Deva, Focşani, Iaşi, Mediaş, Roman, Satu Mare, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, precum şi Sectorul 1 şi Sectorul 6 din Bucureşti.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.