ECOLOGIE 8 aprilie 2022

Marea ecologizare, la Întorsura Buzăului: în 30 aprilie este program de curățenie generală

de Iulia Drăghici - Taraș | 1730 vizualizări

O amplă acțiune de ecologizare va fi organizată sâmbătă, 30 aprilie, la Întorsura Buzăului, anunță primarul Raul Urdă. Prioritate va avea zona din capătul străzii Aviatorului. La eveniment sunt așteptați toți locuitorii orașului, dornici să ofere o mână de ajutor, un exemplu și un mesaj lumii întregi despre interesul întorsurenilor legat de curățenie. 

Vor participa toți cei care au dosare la venitul minim garantat, angajații primăriei, cu toate utilajele pe care le avem, am vorbit cu domnul director de la Casa de Cultură și vor veni și membrii ansamblului de dansuri populare, dar îi aștept alături de noi pe toți întorsurenii care sunt dornici să ecologizăm zona, să fim un exemplu. Încercăm să curățăm unde nu s-a curățat de 30 de ani”, a transmis primarul Raul Urdă. 

Edilul a spus și că, în perioada următoare, în zona Aviatorului vor fi duse tomberoane și containere, pentru că nu există, și, totodată, se va încerca subvenționarea serviciului de salubritate către cetățenii din mediul defavorizat, astfel încât să fie incluși în programul de colectare a deșeurilor. 

Acolo nu există containere, mașina de salubritate nu ajunge până la ei, mai ales iarna, și efectiv oamenii de acolo nu au unde să pună gunoaiele. De asta se întâmplă ce se întâmplă. Vrem să îi ajutăm, chiar și să plătească mai puțin, iar cei de la salubritate să preia deșeurile cetățenilor”, a mai spus Raul Urdă pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro. 

În același timp, vizată de acțiunea de ecologizare din 30 aprilie va fi și zona de intrare în oraș, dinspre Teliu, cunoscută cu numele de „Predeluș”. 

La începutul anului, orașul Întorsura Buzăului a fost amendat cu 15.000 de lei de Garda de Mediu Covasna, pentru că autoritatea locală nu a îndeplinit în totalitate măsurile trasate de comisarii de mediu la un control anterior, iar zona vizată a fost chiar cea din capătul străzii Aviatorului. 

Acum, întorsurenii, cu mic, cu mare, sunt chemați să facă parte din schimbare! 

Colectivul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din oraș a organizat o acțiune similară joi, 7 aprilie, în mai multe zone mai apropiate de centru. Au luat parte 340 de elevi și 15 cadre didactice. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.