ECOLOGIE 10 mai 2022

Marea ecologizare de la Întorsura Buzăului, reprogramată pentru vineri

de Iulia Drăghici - Taraș | 1110 vizualizări

Acțiunea de ecologizare de la Întorsura Buzăului, amânată din 30 aprilie din cauza vremii nefavorabile, este reprogramată pentru vineri, 13 mai. Potrivit primarului Raul Urdă, vizate sunt mai multe zone din oraș, în funcție de numărul de voluntari, printre care și capătul străzii Aviatorului, zona Predeluț și altele. 

Edilul ne-a spus și că acțiunea face parte din rândul celor incluse în campania „Curățăm România” și a fost programată vineri de data aceasta, nu sâmbătă, cum a fost inițial, pentru a oferi posibilitatea și școlilor să angreneze mai ușor elevii. 

Raul Urdă a spus și că speră că întorsurenii vor răspunde apelului de participare în număr mare, pentru a demonstra lumii întregi că cetățenii sunt interesați să trăiască într-un oraș curat. 

În cadrul programului național „Curățăm România”, din care va face parte și Întorsura Buzăului cu evenimentul de vineri, administrațiile locale pot depune cereri de finanțare pentru acțiunile de ecologizare (https://bit.ly/finantareCampanie). În funcție de numărul locuitorilor se acordă sume între 3.000 și 30.000 de lei pentru materiale și alte necesități. Până la finele lunii aprilie, 230 de UAT-uri au depus cereri de finanțare pentru acțiuni de curățare, informează Ministerul Mediului. 

Programul a început în 5 aprilie și se va încheia în 6 iunie. Suma totală alocată este de 27 de milioane de lei. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.