ECOLOGIE 4 februarie 2021

Luna ianuarie la Garda de Mediu Covasna: amenzi totale de 63.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 3635 vizualizări

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au avut în ianuarie 2021 un număr de 12 inspecții, în urma cărora au aplicat șapte sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat la 63.000 de lei, informează instituția, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Bilanțul mai arată că cele mai multe nereguli găsite de comisarii de mediu sunt cele legate de lipsa actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere sau lipsa evidenței gestiunii deșeurilor. 

Din cele șapte sancțiuni aplicate, două au fost avertismente și cinci amenzi. „Totodată a fost suspendată activitatea la o societate”, se arată în comunicatul de presă transmis de Garda de Mediu. 

Aceeași sursă mai arată și că „inspecțiile au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor”, se mai arată în bilanțul comisarilor de mediu. 

În cursul anului 2020, Garda de Mediu Covasna a efectuat în total aproape 350 de inspecții, în urma cărora au fost aplicate 74 sancțiuni în valoare totală de 950.800 lei. Suma a fost aproape dublă față de 2019. Atunci s-au aplicat amenzi în valoare totală de 530.500 de lei. 

Tot anul trecut au fost suspendate activitățile a opt societăți și au fost înaintate patru propuneri de suspendare a actelor de reglementare, precum și o sesizare de cercetare penală.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.