ECOLOGIE 29 iunie 2019

Jandarmeria Covasna: Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul

de Iulia Drăghici - Taraș | 4336 vizualizări

Ursul brun carpatin a început să își facă din ce în ce mai mult simțită prezența pe raza judetului Covasna, astfel că jandarmii covăsneni vin cu câteva recomandări pentru a se evita vreo tragedie. 

„În cazul în care vă întâlniți cu el, în localități, pe drumul principal, cât și pe traseele montane vă recomandăm:

● Să nu îl hrăniți sau să vă apropiați de acesta, pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli, dacă şi dumneavoastră veţi face la fel;

● Făceţi-vă semnalată prezenţa vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Atenţie, zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului cu siguranţă îl va atrage şi de la 10 kilometri! 

● În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari, prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz, nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare, circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci va ataca.

Drept urmare, reamintim încă o dată cetățenilor ca de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații să apeleze la SNUAU 112.

Jandarmii covăsneni au fost solicitați și au acționat de fiecare dată când acesta a ajuns în apropierea cetățenilor sau a bunurilor acestora”, transmit jandarmii. 

Sursa: IJJ Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad Rad, 29 iunie 2019
drumul national 2D ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.