ECOLOGIE 18 octombrie 2019

Iubitorii pădurii, chemați din nou în ajutor

de Iulia Drăghici - Taraș | 4853 vizualizări

Campania de strângere de semnături pentru protejarea pădurii de lângă Izvorul Honvéd se reia  

Activiștii de mediu ies din nou în stradă pentru a strânge semnături de susținere în campania de a proteja pădurea din apropierea Izvorului Hanovéd, din zona Sfântu Gheorghe – Șugaș Băi, unde urmează să fie construit un impresionant parc de aventură. A doua acțiune are loc vineri și sâmbătă, iar voluntarii se vor afla pe strada Borviz ( lângă statuia Kálvin), respectiv în centru, lângă statuile Grofului Mikó Imre și cea a Sfântului Gheorghe.

„Vineri 18 oct. între orele 13 -18 , pe str. Borviz ( lângă statuia Kálvin) continuăm acțiunea de strângere de semnături pentru salvarea în starea de acum a pădurilor aflate pe pășunile din vecinătatea izvorului Honvéd. Sâmbătă,19 oct., între orele 11 - 18 vom fi în centru lângă statuia Gr. Mikó Imre și lângă statuia Sf. Gheorghe”, este apelul lansat de coordonatorii campaniei. 

Semnăturile astfel strânse vor fi atașate unei petiții care va fi predată Primăriei Sfântu Gheorghe și Consiliului Local. 

Prima acțiune de strângere de semnături a avut loc săptămâna trecută, joi și vineri, 10 și 11 octombrie. De atunci, aproximativ 930 de persoane și-au arătat oficial susținerea cauzei activiștilor de mediu. 

De fapt, aceștia vor să convingă autoritățile din Sfântu Gheorghe că „Family Adventure Park” ar trebui să fie construit în altă parte, nu în zona Șugaș Băi, pentru că proiectul va distruge un habitat din jurul orașului și va duce la dispariția unor goruni vechi de 200-300 de ani, de o valoare inestimabilă.

Încurajăm conducerea orașului să aprobe investiții care garantează păstrarea zonelor verzi și a pădurilor, și totodată dezvoltă orașul. Acceptarea cerințelor membrilor comunității este una dintre pietrele de temelie ale statului de drept. Vă rugăm să luați în considerare exigențele petiționarilor cetățenilor care semnează această petiție”, arată textul petiției pentru care vineri și sâmbătă se strâng semnături. 

„Family Adventure Park” este proiectul care vizează construirea unui parc impresionant de aventură pe o suprafaţă de peste 12 hectare între municipiul Sfântu Gheorghe şi staţiunea Şugaş Băi. 

Primarul Antal Árpád a spus într-o conferință de presă că nu ar susține un proiect care afectează mediul înconjurător și că dacă se dovedește că „Family Adventure Park” va aduce atingere naturii sau intereselor cetățenilor, atunci nu se va mai face. 

Am spus asta de multe ori, dar pentru asta trebuie să se vină cu argumente”, a punctat primarul. 

Proiectul, care se înscrie în Strategia integrată de dezvoltare urbană a municipiului Sfântu Gheorghe şi care are ca scop dezvoltarea turismului şi diversificarea spaţiilor de agrement pentru localnici, ar urma să fie implementat în 16 luni. Investiția public-privată se ridică la 4,7 milioane de euro. 

Printre investițiile care ar urma să fie realizate aici se numără orăşelul în miniatură, „Gulliver City” (care prin tehnologii 3D va reproduce monumente din întreaga lume, precum și sistemul solar), o clădire de două nivele pentru magazin de suveniruri și cafenea, cinema și sală de jocuri, un Alpin Coaster (pe o lungime de un kilometru, cu diferenţe de nivel), un Magic Water Lift (cu ascensor ce va coborî într-un lac, către un tunel de sticlă, de unde va putea fi văzută fauna subacvatică), un Bus Safari ( autobuzul școlar care îi va duce pe călători în toată lumea, prin intermediul imaginilor virtuale), dar și un parc de aventură, cu zid de cățărare și tiroliană.

Sursă foto: Facebook/ Toró Attila. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.