ECOLOGIE 15 aprilie 2022

Gospodarii din Valea Mare au început curățenia de primăvară

de Iulia Drăghici - Taraș | 1414 vizualizări

O acțiune de ecologizare organizată în cadrul programului „Curățăm Romania”, coordonată de Ocolul Silvic Covasna, a avut loc joi, 14 aprilie, la Valea Mare, anunță autoritățile locale. În acest context se precizează și că acesta a fost doar un preludiu și că un amplu eveniment dedicat curățeniei și protecției mediului va fi organizat în 7 mai. 

Primăria Valea Mare a lansat astfel și invitația către cetățenii comunei de a se alătura demersului. 

Acțiunile de anul trecut au fost de un real succes, suntem datori să le repetăm până când comuna noastră va fi pe deplin curată. Doar împreună o putem face să fie, atât cu participarea dumneavoastră la aceste acțiuni, cât și prin sensibilizarea celor care în continuare aruncă deșeuri de diferite tipuri. 

 Cei care vedeți și nu ne anunțați, sunteți părtași la această „crimă” asupra mediului nostru înconjurător. 

 Vă promitem, din nou, primul care va fi prins va suporta amenda maximă, trebuie să ne învățăm odată minte și „să ne facem bine”.

Toți suntem datori să facem curățenie în propriile gospodării, în zonele din fața lor, dar aici nu insistăm prea mult, vălenii sunt oameni harnici, ordonați și responsabili.

Natura ne înconjoară, este casa noastră. Scufundarea în natură ne face să ne simțim mai bine și ne eliberează de tensiunile acumulate în zilele aglomerate și stresante. „Natura e casa noastră, iar în natură suntem acasă””, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a Primăriei Comunei Valea Mare, semnat de primarul Bogdan Marin. 

În acțiunea de joi, organizată la inițiativa Ocolului Silvic, a fost vizată zona serpentinelor drumului județean 121A. S-au strâns aproximativ 300 de kilograme de gunoaie, ne-a informat primarul. La activitate au luat parte doi reprezentanți ai ocolului, primarul, viceprimarul, consilieri locali și angajați ai primăriei. 

Comunitatea din Valea Mare s-a mobilizat și anul trecut pentru o serie de acțiuni de ecologizare cu rezultate impresionante. În cadrul uneia care a avut loc la mijlocul lunii mai, care a vizat în special zona serpentinelor din localitate, s-au strâns aproximativ 10 tone de gunoaie.

Tot anul trecut au fost montate și indicatoare de avertizare că aruncarea deșeurilor pe domeniul public este ilegală, iar autoritățile locale au transmis atunci și că nu vor ezita să dea și amenzi pentru a descuraja astfel de comportamente. 

Sursa foto: Facebook/Primăria Comunei Valea Mare. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.