ECOLOGIE 6 iulie 2022

Garda de Mediu Covasna: peste 570.000 de lei, valoarea amenzilor aplicate în prima jumătate a lui 2022

de Iulia Drăghici - Taraș | 2538 vizualizări

Aproape 165 de inspecții au efectuat comisarii Gărzii de Mediu Covasna în primele șase luni ale anului 2022. Pentru neregulile găsite, s-au aplicat 65 de sancțiuni, dintre care 23 de avertismente și 42 de amenzi. Valoarea totală a acestora se ridică la 572.900 de lei. 

În ceea ce privește activitatea doar pe luna iunie, instituția a transmis că „cele 2 echipe de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au efectuat 27 inspecţii. Ca urmare a acţiunilor de inspecţie realizate, au fost aplicate 4 sancţiuni principale, în valoare totală de 103.000 lei. Totodată, s-a propus suspendarea actelor de reglementare la o societate”. 

În total, anul acesta s-au suspendat activitățile a cinci societăți. 

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, se arată într-un comunicat de presă trimis redacției „Observatorul de Covasna”, care prezintă activitatea pe primele șase luni ale Gărzii de Mediu Covasna. 

Din totalul de inspecții, 137 au fost neplanificate (27 în urma unor sesizări), 24 planificate din punct de vedere tematic și trei planificate. 

Neregulile cel mai frecvent întâlnite sunt cam aceleași ca la fiecare bilanț: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării selective a deșeurilor, neluarea măsurilor de prevenire, eliminare sau reducerea impactului asupra mediului înconjurător, nerespectarea actelor de reglementare obținute sau lipsa evidenței gestiunii deșeurilor. 

Un raport care includea activitatea pe întreg anul 2021 a Gărzii de Mediu Covasna arăta că, pentru neregulile constatate în cele 336 de inspecții, s-au aplicat amenzi în valoare totală de 666.700 de lei. 

În 2020, Garda de Mediu Covasna a dat amenzi în valoare totală de 950.800 lei, aproape dublu față de 2019, când s-au aplicat amenzi și sancțiuni de 530.500 de lei. 

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.