ECOLOGIE 4 noiembrie 2021

Garda de Mediu Covasna: peste 22.000 de lei amenzi pentru nereguli găsite la firmele de extracții de pietre

de Iulia Drăghici - Taraș | 1342 vizualizări

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au aplicat amenzi în valoare totală de peste 22.000 de lei, în urma unor controale derulate la firmele de extracții de diverse tipuri de pietre, ghips, cretă și ardezie. 

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au finalizat acțiunile de inspecție și control conform tematicii la operatorii economici care desfășoară activități de extracția pietrei ornamentale și a pietrei pentru construcții, extracția pietrei calcaroase, ghipsului, cretei și a ardeziei.

Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate amenzi în valoare totală de 22.500 lei”, se arată într-o informare publicată pe pagina de Facebook a instituției. 

În primele nouă luni din 2021, Garda de Mediu Covasna a efectuat peste 260 de inspecții planificate și neplanificate, dintre care 46 pe baza unor sesizări, arată un bilanț al instituției. Aceeași sursă arată și că astfel au fost aplicate 68 de sancțiuni principale, dintre care 22 de avertismente și 46 de amenzi, în valoare totală de 588.800 de lei. 

Lipsa solicitării sau obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul de mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor sau transportul deșeurilor fără a deține formulare de încărcare/descărcare deșeuri sunt printre principalele neconformități constatate de comisarii Gărzii de Mediu Covasna.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.