ECOLOGIE 11 august 2021

Garda de Mediu Covasna: firmă de colectare a deșeurilor, amendată cu 100.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 2026 vizualizări

Garda de Mediu Covasna a amendat cu 100.000 de lei o firmă din județ care, în urma unui control, a fost depistată că a colectat și deșeuri periculoase, nu doar nepericuloase, așa cum preciza autorizația de mediu pe care o deținea. 

Controlul a fost făcut în cadrul unei acțiuni derulate la comun cu IPJ Covasna. 

Comisari din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au participat împreună cu reprezentanți din cadrul IPJ Covasna, în baza Planului de acțiune comun „WASTE” pentru respectarea legislației privind regimul substanțelor și a deșeurilor periculoase, la acțiuni de verificare a agenților economici care colectează, depozitează temporar, transportă, tratează/valorifică deșeuri periculoase, pe raza județului Covasna. 

La o firmă de colectare deșeuri nepericuloase comisarii Gărzii de Mediu au constatat că operatorul economic a colectat și deșeuri periculoase, în consecință societatea nu a respectat prevederile autorizației de mediu. 

Pentru neconformitățile constatate a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 100.000 lei și s-a dispus suspendarea activității de colectare a deșeurilor periculoase. De asemenea, a fost transmisă o notificare prealabilă către APM Covasna, privind nerespectarea condițiilor din actul de reglementare”, se arată în informarea publicată marți pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu. 

În primele șase luni ale anului curent, Garda de Mediu Covasna a aplicat 53 sancțiuni principale, din care 17 avertismente şi 36 amenzi contravenționale, în valoare totală de 396.300 lei. În aceeași perioadă s-au făcut în total peste 170 de controale. 

Principalele abateri constatate de comisarii Gărzii de Mediu din județul Covasna sunt: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, transportul deșeurilor fără a deține formulare de încărcare/ descărcare deșeuri.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.