ECOLOGIE 18 februarie 2022

Garda de Mediu Covasna, chemată să cerceteze o posibilă poluare accidentală a Râului Olt

de Iulia Drăghici - Taraș | 2734 vizualizări

Garda de Mediu Covasna a cercetat marți un caz care viza o posibilă poluare accidentală a Râului Olt, după o alertă făcută de Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA). O firmă care efectua lucrări în zonă a fost amendată cu 60.000 de lei pentru că nu avea autorizație de mediu. În plus, i-a fost suspendată și activitatea până când își va pune actele în ordine. 

În data de 15.02.2022, urmare a unui apel telefonic din partea SGA Covasna cu privire la o posibilă poluare accidentală a Râului Olt în județul Covasna, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna s-au deplasat la fața locului, unde în urma verificărilor s-a constatat că de pe amplasamentul unei unități, apa tehnologică rezultată de la tăierea andezitului, se scurgea în Râul Olt. Au fost prelevate probe de către reprezentanții SGA Covasna, analiza acestora fiind în derulare. În urma deversării nu a fost constatată mortalitate piscicolă. Întrucât agentul economic nu deținea autorizație de mediu, s-a aplicat sancțiunea de 60.000 lei și sancțiunea complementară de suspendare a activității până la obținerea autorizației de mediu”, se arată într-o postare publicată joi de Garda de Mediu Covasna, pe pagina de Facebook. 

Amenda este aproape cât toate sancțiunile însumate aplicate în luna ianuarie. Bilanțul pe luna trecută al Gărzii de Mediu arată că în urma celor 15 inspecții neplanificate, s-au aplicat șase sancțiuni, dintre care cinci amenzi în valoare de 67.500 de lei și un avertisment. Tot atunci, o firmă s-a ales și cu activitatea suspendată din cauza neregulilor de mediu. 

Un alt raport, care include activitatea pe întreg anul 2021 al Gărzii de Mediu Covasna, a arătat că, pentru neregulile constatate în cele 336 de inspecții, planificate și neplanificate, derulate în această perioadă, au fost aplicate 85 de sancțiuni, dintre care 30 de avertismente și 55 de amenzi. Valoarea totală a acestora s-a ridicat la 666.700 de lei. 

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.