ECOLOGIE 7 februarie 2022

Garda de Mediu Covasna a dat în ianuarie amenzi de peste 67.000 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 3889 vizualizări

Tot luna trecută, unei firme i-a fost suspendată activitatea din cauza problemelor de mediu 

Bilanțul pe luna ianuarie 2022 al Gărzii de Mediu Covasna arată, pe scurt, 15 inspecții neplanificate, șase sancțiuni, dintre care cinci amenzi în valoare de 67.500 de lei și un avertisment și o firmă cu activitatea suspendată, potrivit unui comunicat de presă transmis redacției Observatorul de Covasna. 

Aceeași sursă mai arată și că dintre inspecțiile efectuate, trei au fost în baza unor sesizări, opt impuse de Comisariatul General și patru au avut ca scop verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele reglementare.

Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condițiilor impuse în actele reglementare a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare”, mai arată comunicatul de presă. 

Printre neconformitățile sesizate în urma controalelor din ianuarie se găsesc: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, neasigurarea colectării separate a deșeurilor și lipsa evidenței gestiunii deșeurilor. 

Anul trecut, tot în luna ianuarie, comisarii Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna au avut 12 inspecții, în urma cărora au aplicat șapte sancțiuni. Valoarea totală a amenzilor s-a ridicat atunci la 63.000 de lei. 

Un alt raport, care include activitatea pe întreg anul 2021 al Gărzii de Mediu Covasna, a arătat că, pentru neregulile constatate în cele 336 de inspecții, planificate și neplanificate, derulate în această perioadă, au fost aplicate 85 de sancțiuni, dintre care 30 de avertismente și 55 de amenzi. Valoarea totală a acestora s-a ridicat la 666.700 de lei. 

Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.