ECOLOGIE 21 aprilie 2018

FOTO Polițiștii covăsneni, la acțiunea de plantare de la Mausoleul Eroilor

de Iulia Drăghici - Taraș | 3231 vizualizări

IPJ Covasna a participat la acțiunea de plantare de stejari desfășurată la Mărășești județul Vrancea, în cadrul proiectului „Parcul Memoriei Naționale”

Unsprezece polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna au participat sâmbătă, alături de alți mii de voluntari, la acțiunea de plantare de stejari ce a avut loc la Mausoleul Eroilor de la Mărășești din județul Vrancea. 

Acțiunea se circumscrie unei inițiative care își propune plantarea a 350.000 de stejari. Din dorința de a onora memoria ostașilor căzuți pe Câmpurile de lupta din Primul Război Mondial, pe o suprafață de 75 ha va fi plantată o pădure de stejari, sub forma unui parc deschis publicului, în apropierea Mausoleului Mărășești. Fiecare erou căzut in Primul Război Mondial, care și-a jertfit viața pentru realizarea Marii Uniri de la 1918, va fi reprezentat, în mod simbolic, de câte unul din cei 350.000 de stejari care vor constitui Parcul Memoriei Naționale. Proiectul se desfășoară etapizat până la sfârșitul acestui an, când România celebrează Centenarul Marii Uniri.

COMPARTIMENTUL DE COMUNICARE AL IPJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.