ECOLOGIE 19 aprilie 2018

FOTO Jandarmii covăsneni au plantat puieți în zona localității Lisnău

de Iulia Drăghici - Taraș | 1206 vizualizări

Am plantat puieţi de gorun și paltin de munte,  alături de personalul silvic!

Sub emblema „Luna Plantării Arborilor”, marți, 17 aprilie 2018, jandarmii covăsneni şi silvicultorii Direcției Silvice Covasna au participat la o acțiune comună de plantare a puieților forestieri, în vecinătatea  localităţii Lisnău, mai precis în Unitatea de Producţie II Lisnău, unitatea amenajistică 778B din cadrul Ocolului Silvic Covasna.

Conștienți de importanța conservării și protejării mediului înconjurător, jandarmii își doresc dezvoltarea armonioasă a societății, fapt ce ține de fiecare dintre noi și de modul cum ne implicăm. Puieţii plantaţi vor contribui la regenerarea ecosistemului din zonă.

Nu suntem la prima acțiune de acest gen, însă, suntem bucuroși că am avut șansa să plantăm şi în acest an alături de silvicultori și îi asigurăm că vom fi alături de ei, nu numai la acţiunile pe care le desfăşoară pentru paza fondului forestier ci şi la următoarele campanii de împădurire care vor avea loc pe raza Direcției Silvice Covasna.

 Pădurea care va creşte în următorii ani, pe suprafaţa plantată cu puieţi forestieri din speciile Gorun şi Paltin de munte, va fi şi rodul muncii depuse de noi,  jandarmii covăsneni.

PĂDUREA ÎNSEAMNĂ AER, APĂ ŞI VIAŢĂ! Nu este un slogan inventat de jandarmi, dar aceste cuvinte care, pot fi citite şi pe panourile aflate la intrarea în zonele împădurite, semnifică cel mai bine, importanţa existenţei unui ecosistem natural, cu beneficii, atât pentru cei care  îl au în grijă cât şi pentru societate.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL IJJ COVASNA

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.