ECOLOGIE 20 octombrie 2021

Firmă de reparații auto, amendată de Garda de Mediu cu 7.500 de lei

de Iulia Drăghici - Taraș | 2165 vizualizări

O firmă de reparații auto din Căpeni a fost amendată cu 7.500 de lei de comisarii Gărzii de Mediu Covasna, după ce în urma unui control au descoperit neconformități. 

În urma unei sesizări înaintate către GNM CJ Covasna, o echipă de comisari din cadrul instituției a efectuat un control în perioada 11.-15.10.2021 la  un agent economic având ca obiect de activitate întreținerea și repararea autovehiculelor. Ca urmare a neconformităților constatate, unitatea a fost sancționată cu amendă de 7.500 RON și i-au fost stabilite măsuri cu termen de realizare  pentru remedierea acestor neconformități”, se arată într-o informare publicată luni pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna. 

Cu o săptămână în urmă, o activitate de dezmembrări auto, care nu avea acte de reglementare pe linie de protecția mediului, a fost depistată într-un control al autorităților covăsnene, poliție și Garda de Mediu, la Bățani. Pe un teren din comună, oamenii legii au găsit 20 de vehicule scoase din uz, adică în total aproximativ 25.000 de kilograme de deșeuri, ce conțineau lichide sau alte componente periculoase. Bărbatul care se ocupa de această activitate a fost amendat cu 10.000 de lei, iar în cauză s-a deschis și un dosar penal. 

De altfel, anul acesta mai multe firme care au legătură cu domeniul auto au intrat în vizorul comisarilor de mediu și unde au fost găsite neconformități s-au aplicat amenzi. 

În primele nouă luni din 2021, Garda de Mediu Covasna a efectuat peste 260 de inspecții planificate și neplanificate, dintre care 46 pe baza unor sesizări, arată un bilanț al instituției. Aceeași sursă arată și că astfel au fost aplicate 68 de sancțiuni principale, dintre care 22 de avertismente și 46 de amenzi, în valoare totală de 588.800 de lei. 

Lipsa solicitării sau obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul de mediu, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor sau transportul deșeurilor fără a deține formulare de încărcare/descărcare deșeuri sunt printre principalele neconformități constatate de comisarii Gărzii de Mediu Covasna.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.