ECOLOGIE 28 martie 2022

Elevii din zona Întorsurii Buzăului, parteneri într-un proiect mondial, inițiat de prima universitate virtuală din lume

de Iulia Drăghici - Taraș | 1911 vizualizări

Unitățile de învățământ din Brădet și Întorsura Buzăului, ale Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”, au participat, alături de alte peste 200 de școli de la nivel mondial, la proiectul „Să plantăm în întreaga lume”, lansat de prima universitate virtuală din lume, International Internship University. Din școlile covăsnene au fost implicați 50 de elevi din clasele IV, V, VI și VIII. Activitățile s-au derulat aici în decursul a trei zile, 21, 22 și 23 martie, marcând astfel și Ziua Pădurilor, Ziua Apei, respectiv Ziua Meteorologiei. 

La nivel local proiectul a fost coordonat de profesoara de Religie și Geografie Alemănuța Sorina Lihor. 

Așa cum spune și numele proiectului, „Să plantăm în întreaga lume”, activitatea de bază a fost de plantarea de flori, semințe și bulbi, de exterior și interior. 

Interesant la acest proiect în care au fost implicați elevii din zona Întorsurii Buzăului este faptul că este inițiat de International Internship University, prima universitate virtuală din lume. 

Potrivit coordonatorilor, „obiectivele proiectului sunt creșterea gradului de conștientizare a rolului major pe care ar trebui să-l joace societatea în protejarea și recrearea mediului AICI, ACUM, AZI, prin plantarea de copaci; promovarea către publicul larg a activităților de voluntariat pentru protecția mediului și implicarea noastră ca oameni responsabili, companii, asociații, instituții ale statului în această mișcare; educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului, prin implicarea sa activă în acest program. Se urmărește astfel și reducerea absenteismul la ore, abandonul școlar și a bullying-ul!”. 

Universitatea Internațională de Internship oferă educație de calitate, accesibilă și bazată pe competențe, împreună cu oportunități de stagiu pentru studenții din întreaga lume prin Platforma MOOC, pentru a dezvolta o educație modernă, flexibilă. Credem în puterea mobilizării civice! Credem în puterea exemplului! Ne bucurăm de diversitatea, impactul și complexitatea inițiativelor pe care le luăm împreună! De aceea nu puteam lipsi nici din acest proiect ecologic, de mobilizare în masă pentru natura noastră și mediul în care trăim. Vom planta în curtea școlii, în pădure sau chiar în curtea casei, pentru că fiecare pom contează, iar la finalul proiectului vom face o hartă virtuală pentru a putea vedea ce am reușit să facem împreună, în cele peste 200 de țări participante”, a declarat prof. Ermina Oprican, country director IIU România.

„Exploatarea irațională a pădurilor, exploatarea forestieră necontrolată, ilegală, dezvoltarea economică haotică, afectează din ce în ce mai mult suprafața forestieră, ariile protejate, chiar și zonele verzi ale așezărilor umane. Au început să se vadă rezultatele: crește numărul inundațiilor, alunecările de teren, seceta se intensifică, mai ales în anumite zone, aerul orașelor devine mai greu de respirat. Prin extinderea pe suprafețe mari, inclusiv în zonele urbane, plantarea ar putea atenua în mod semnificativ efectele defrișărilor iraționale și ale distrugerii zonelor verzi”, a explicat și Peeyush Panndit, Co-Founder IIU.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.