ECOLOGIE 18 martie 2022

E oficial! Sfântu Gheorghe participă și anul acesta la programul „Un pom pentru generația viitoare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1579 vizualizări

Sfântu Gheorghe va lua parte și anul acesta la programul „Un pom pentru generația viitoare”, al Fundației Comunitare Covasna. Anunțul a fost făcut în ședința Consiliului Local de joi, în care s-a aprobat și încheierea unui contract de asociere între Municipiul Sfântu Gheorghe prin Consiliul Local și Fundația Comunitară Covasna. 

Anul acesta se vor distribui 1.020 de puieți de pomi fructiferi persoanelor care îndeplinesc o serie de condiții (printre altele să aibă domiciliul/reședința în municipiul Sfântu Gheorghe și care dețin un drept real asupra unui imobil-teren, destinat plantării puieților), se arată în documentele adoptate în ședința extraordinară a Consiliului Local. 

Scopul și obiectivele Programului constau în protejarea mediului înconjurător și stimularea locuitorilor Municipiului Sfântu Gheorghe să participe activ la plantarea puieților în vederea repopulării cu soiurile de pomi fructiferi specifice Transilvaniei, păstrând valorile autohtone pentru generațiile viitoare”, se mai arată în proiectul aprobat joi. 

Și în acest an am dori să continuăm programul început acum doi ani. Acum, practic aprobăm programul, respectiv o asociere cu Fundația Comunitară Covasna. Acesta va fi finanțat 75% de către Consiliul Local, respectiv 25% de către Fundația Comunitară”, a spus joi primarul Antal Árpád.

Programul se derulează în perioada martie - aprilie 2022.

Amănunte despre distribuire vor fi făcute publice în perioada următoare.

Programul „Un pom pentru generația viitoare” al Fundației Comunitare Covasna se derulează la nivel județean. Anul trecut, în total, au fost dăruiți peste 4.450 de puieți. În urmă cu doi ani, deși planul era să fie distribuiți 4.000 de pomi, în final s-au împărțit 5.165, în localități din fiecare regiune a județului, la peste 1.600 de familii. 

Programul a debutat în 2013, printr-un „episod” pilot. Atunci s-au împărțit 175 de bucăți în Herculian. Având în vedere cererea mare, conducerea Fundației Comunitare Covasna a decis să continue proiectul, într-un cadru organizat. 

Obiectivul coordonatorilor a fost organizarea acestui program pe un interval de 10 ani, în care să fie distribuiți 40.000 de puieți de pomi din soiuri tradiționale covăsnene în toate zonele județului, iar până anul trecut s-au distribuit peste 30.000 de bucăți. 

Sursa foto: arhivă. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.