ECOLOGIE 9 decembrie 2021

Doi șoferi amendați cu câte 15.000, respectiv 20.000 de lei pentru transport de deșeuri

de Iulia Drăghici - Taraș | 3062 vizualizări

În ambele cazuri, oamenii legii au confiscat și mijlocul de transport

Doi șoferi au fost amendați de polițiștii covăsneni după ce au fost depistați în trafic în timp ce transportau deșeuri, periculoase și nepericuloase, fără a deține actele necesare, așa cum cere legea. Este vorba despre două cazuri înregistrate la finele săptămânii trecute, unul la Herculian și altul la Biborțeni. În ambele situații, oamenii legii au confiscat și mijloacele de transport. 

În cazul de la Herculian, polițiștii au oprit în trafic pentru un control un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă, în care se transportau deșeuri feroase. La o verificare mai atentă s-a constatat că nu existau actele cerute de lege. 

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bățani, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe DC 45, în localitatea Herculian, comuna Bățani, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă.

În urma controlului efectuat, polițiștii au constat că în remorcă erau transportate deșeuri nepericuloase (deșeuri feroase, caroserie auto), activitate pentru care conducătorul auto nu deținea documentele specifice prevăzute de H.G. nr. 1061 din 2008, respectiv formularul de încărcare-descărcare deșeuri nepericuloase. 

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 15.000 lei, ca urmare a nerespectării prevederilor actului normativ menționat anterior, iar ca măsură contravențională complementară s-a dispus confiscarea mijlocului de transport folosit la transportul deșeurilor”, se arată într-un comunicat de presă trimis miercuri de IPJ Covasna. 

Un alt caz, înregistrat tot la finele săptămânii trecute, a fost depistat la Biborțeni și a vizat nu doar transportul de materiale nepericuloase, ci și periculoase. 

La data de 4 decembrie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii din cadrul aceleiași structuri au oprit pentru control, pe DJ 122, în localitatea Biborțeni, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și o remorcă în care se transportau deșeuri periculoase (frigidere, mașini de spălat) și nepericuloase (deșeuri feroase), pentru care nu existau documentele specifice prevăzute de H.G. nr. 1061 din 2008, respectiv formularul de încărcare-descărcare deșeuri nepericuloase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar ca măsură contravențională complementară s-a dispus confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârșirea faptei

Toată cantitatea de deșeuri, respectiv 3690 de kg., a fost transportată la un operator economic autorizat să colecteze / valorifice / elimine deșeuri periculoase și deșeuri nepericuloase”, a transmis poliția covăsneană. 

Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Covasna și comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Covasna.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.