ECOLOGIE 22 iunie 2020

De unde provine apa uzată, deversată printr-o conductă pluvială în Râul Olt

de Daniela Luca | 5036 vizualizări

GospCom a identificat sursa, însă „verdictul” va fi dat după încetarea ploilor 

Operatorul Regional Gospodărie Comunală SA a efectuat un control pentru a stabili proveniența deversărilor în Râul Olt, după ce luna trecută Garda de Mediu Covasna a fost sesizată despre evacuarea apei uzate printr-o conductă de canalizare pluvială. Se pare că problema a apărut din cauza presiunii dintr-o conductă. 

Directorul Operatorului Regional Gospodărie Comunală SA ne-a spus că au fost făcute mai multe verificări, iar în cele din urmă s-a stabilit că problema a apărut din cauza presiunii care s-a creat pe o conductă. Depunerile de pe aceasta au fost curățate, însă deocamdată, din cauza vremii ploioase, nu se poate stabili dacă a fost înlăturată total cauza deversărilor. 

„Se pare că la o estacadă peste Olt este o conductă care a avut niște probleme de presiune. Probabil că au fost niște depuneri. Nu știm exact ce a cauzat. Noi oricum am curățat conducta respectivă și acum se pare că s-a rezolvat problema, deci nu mai este blocată sau nu mai sunt depuneri pe conducta respectivă, numai că în momentul de față, datorită ploilor, nu putem să facem verificări la conducta din spatele stației Lukoil pentru că acolo există o scurgere foarte mică, care acum din cauza ploilor este diluată de nu știu câte ori și noi degeaba luăm probe pentru că nu sunt relevante în momentul de față. Trebuie să așteptăm să treacă perioada ploioasă, după care putem să verificăm în mod concret dacă mai este o problemă sau nu. Noi considerăm în proporție de peste 90% că problema e rezolvată, dar o să știm sigur atunci când vor trece ploile”, ne-a spus Kozsokár Attila.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna au precizat luna trecută că această conductă pluvială este administrată de GospCom, iar debitul cu care curgea apa uzată a fost unul foarte mic. Totuși, în cazul în care era găsită vinovată o persoană juridică, spre exemplu, amenda putea ajunge și la 100.000 de lei.

Sursă foto: Facebook/Garda de Mediu Covasna

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.