ECOLOGIE 3 aprilie 2019

Curățenie pe malul Râului Buzău

de Iulia Drăghici - Taraș | 1729 vizualizări

Elevii de la „Nicolae Bălcescu” au dat un exemplu întregii comunități

O mică porțiune a Râului Buzău, care trece prin Întorsura Buzăului, și-a recăpătat marți din farmec și a scăpat de poluare, în urma unei acțiuni de igienizare. La curățenie au spus „prezent” elevii clasei a X-a E de la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, ca urmare a invitației lansate de Primăria Întorsura Buzăului.

Cei 10 elevi au răspuns pozitiv inițiativei și în urma lor a rămas „lună” o porțiune de jumătate de kilometru, după câteva ore de muncă, în ciuda frigului deloc prietenos. Acțiunea a avut loc pe malul drept al Râului, dinspre satul Brădet.

Copiii sunt în practică săptămâna aceasta. Când ne-a contactat Primăria, eu i-am întrebat și chiar au fost dornici să participe. Și-au dorit și așa că ne-am organizat. E important să se întâmple astfel de acțiuni, pentru că până la urmă le facem pentru binele nostru, al tuturor. În același timp, ar fi bine să realizăm că niciun ambalaj, cât de mic, chiar și de bomboană, nu are ce căuta în natură”, a declarat marți, pentru OBSERVATORUL DE COVASNA, directoarea Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu”, Georgeta Coman.

Acesta este doar un început. Acțiunea continuă și miercuri, și , în funcție de cum va fi vremea, chiar și vineri sau în perioada următoare.

Felicitări elevilor, care prin gestul lor ne dau un exemplu numai bun de urmat!

(Sursa foto: Facebook/Primăria Întorsura Buzăului)

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.