ECOLOGIE 14 septembrie 2023

Cum să ai o sâmbătă care contează, la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 737 vizualizări

Întorsurenii care vor să aibă o zi care va conta cu adevărat, pentru un mediu mai curat și o comunitate mai sănătoasă, sunt așteptați sâmbătă, 16 septembrie, la o acțiune de ecologizare. Aceasta se înscrie în campania națională „Let’s Do It, Romania”.

Întâlnirea se dă la ora 10:00, în fața primăriei.

„Natura are prioritate! Dacă îți iubești orașul, implică-te alături de noi! (...) Noi facem diferența!” este mesajul distribuit miercuri pe pagina de Facebook a autorității locale.

Voluntarii vor viza traseele pe care s-a intervenit și cu alte ocazii similare: Predeluț, strada Tunelului, zona Camping, malurile Râului Buzău, de la Brădet până la stația de epurare și nu numai.

Îi invităm la acțiune și pe cei care sunt activi pe Facebook. Vrem să îi avem alături de noi și în viața reală. Noi, primar, viceprimar și angajați ai primăriei vom fi acolo. O să oferim tuturor participanților mănuși de protecție și saci”, a spus, pentru Observatorul de Covasna și CovasnaMedia.ro, primarul Raul Urdă.

„Let’s Do It, Romania!” este cea mai mare mișcare socială din România. Din 2010, de când a început, peste 2,2 milioane de voluntari au fost implicați în acțiuni de pe întreg teritoriul țării.

„În perioada 2010-2022, voluntarii au reuşit să strângă peste 2.850.000 de saci de deşeuri, reprezentând 22.700 de tone. Din 2010 şi până astăzi, peste 12.000.000 de ore de voluntariat au fost dedicate proiectului. Dintre voluntarii care au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, 900.000 au fost elevi. La nivel naţional, peste 2.600 de voluntari au făcut parte din echipa de organizare, fiind implicate toate judeţele din România”, se arată pe site-ul letsdoitromania.ro.

Un eveniment similar este organizat sâmbătă și la Sfântu Gheorghe și vizează malurile Râului Olt.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.