ECOLOGIE 16 iulie 2020

Comuna Micfalău s-a „înarmat” cu supraveghere video pentru a spune „Stop!” gunoaielor

de Iulia Drăghici - Taraș | 4301 vizualizări
Cei vizați sunt cetățenii care aruncă ilegal deșeurile 

Autoritățile locale din Micfalău au montat recent 11 camere de supraveghere video în comună. Scopul noii investiții este de a-i descuraja pe cei care aruncă ilegal deșeurile. 

„Comuna este foarte sigură, asta trebuie să zic de la început. Nu sunt infracțiuni și colaborăm excepțional cu poliția. Motivația a fost că în jurul satului au apărut insule cu deșeuri menajere, selective. Când a venit Garda de Mediu am tot avut probleme, dar nu am găsit pe nimeni sau facturi. Nu știm cine aruncă, deși comuna are 95% contracte cu Tega, în văi și pe dealuri tot apar deșeuri. Motivația principală asta a fost: vreau să îi prind pe cei care aruncă deșeurile și să îi amendez”, a declarat miercuri, pentru Observatorul de Covasna, primarul Demeter Ferenc. 

Edilul spune că s-ar putea suplimenta numărul cu încă patru camere de supraveghere, adică să fie 15 în total. Acestea ar putea fi montate în zonele unde sunt descoperite „puncte slabe”, dar, a subliniat acesta, în final decizia se va lua împreună cu Consiliul Local. 

Până acum, costul total al investiției a fost de aproximativ 50.000 de lei. 

Este o rețea proprie, avem acces digital și ne putem uita în urmă cu 25 - 30 de zile, că atât se stochează imaginile”, a mai precizat primarul Demeter Ferenc. 

Sursa foto: Facebook/ Mikóújfalu Község Önkormányzata. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.