ECOLOGIE 6 mai 2019

Cleanup la kilometrul 4 – o nouă acțiune de curățenie

de Daniela Luca | 2334 vizualizări

Acest eveniment este al doilea din șirul celor care vor urma anul acesta

Voluntarii de la The WoodView Movement, alături de alți parteneri locali, organizează în data de 11 mai o acțiune comună de curățenie. De data aceasta, organizatorii au ales zona de la ieșirea din Sfântu Gheorghe spre Vâlcele. Prin acest demers se dorește mobilizarea a cât mai mulți covăsneni pentru a face lucruri bune împreună și pentru a reduce semnificativ cantitatea de gunoaie aruncate necorespunzător.

Menținerea curățeniei pădurilor în împrejurimile orașului Sfântu Gheorghe este scopul principal al voluntarilor care au format inițiativa The WoodView Movement și care sâmbătă, 11 mai, îi invită la acțiunea de curățenie pe toți cei care vor să le ofere o mână de ajutor.

 „Aria țintă se întinde de la ieșirea orașului spre Vâlcele până la câmpul Benedek, punctul de întâlnire fiind la kilometrul 4, la scenă”, transmit organizatorii pe pagina de internet a evenimentului.

Punctul de pornire va fi la marginea orașului, lângă indicatorul Sfântu Gheorghe, la ora 10:00. Participanții sunt rugați, pe cât posibil, să vină cu bicicleta sau pe jos.

De asemenea, primii 100 de participanți vor fi invitați la o farfurie de tocană pregătită la fața locului, iar la final aceștia vor participa la o tombolă. Pentru a nu acumula și mai multe deșeuri din plastic, cei care vor fi prezenți sunt rugați să își ia cu ei farfurie și tacâmuri.

 „Scopul acestei inițiative este nu doar înlăturarea deșeurilor din pădure și de pe albia râului, ci și de a ne cunoaște cât mai bine între noi și de a atenționa cetățenii asupra necesității de a păstra mediul înconjurător curat, deoarece, până la urmă, noi, oamenii trebuie să trăim în acest mediu. Îi așteptăm cu drag pe toți cărora le pasă de mediu! Orice mână de ajutor este binevenită”, mai transmit voluntarii de la   The WoodView Movement.

Acest eveniment este al doilea din șirul celor care vor urma anul acesta. Acțiunea de curățenie care s-a desfășurat în zilele de 12 și 13 aprilie în zona fostei cariere de piatră din Őrkő, a unit forțele a peste 50 de voluntari, printre care și localnici din zonă.

În cele două zile au fost colectați 19 metri cubi de gunoi. Deși  voluntarii au făcut adesea eforturi inimaginabile, cărând zeci de saci de gunoi, acestea nu sunt suficiente pentru a pune capăt munților de gunoaie adunați de-a lungul anilor din acea zonă.

Chiar și așa, acțiunea lor a lăsat o amprentă în acea zonă pentru că a avut ca scop și educarea populației din Őrkő, iar adulții și copiii din cartier s-au arătat atunci  foarte interesați și dornici de a face curățenie. 

Potrivit Asociației Grup de Acțiune Locală (GAL) Sepsi, evenimentele de igienă publică, de colectare selectivă a deșeurilor din zonele periferice a orașului se vor repeta lunar pe parcursul întregului an. Programul e destinat tuturor zonelor critice din municipiu și se va derula cu implicarea populației locale. Astfel, terenurile curățate vor fi monitorizate pe o perioadă mai lungă, cu intenția de a măsura viabilitatea muncii în folosul comunității.

Partenerii și susținătorii evenimentului care va avea loc pe 11 mai sunt: The Woodview Movement, Membrii fostei „Garda Verde”, Clubul Verde UBB, Tega, Bertis, Brutăria Diószegi, Csíra, Hit Gyülekezete Sepsiszentgyörgy #2, Szimpla, Apozi, Serviciul de Ajutor Maltez.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.