ECOLOGIE 7 iunie 2018

Campanie de colectare DEEE la Întorsura Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 1093 vizualizări

Punctul de colectare va fi prezent la intrarea în piață

Deșeurile de echipamente electronice și electrice vor putea fi reciclate la Întorsura Buzăului vineri, 22 iunie, între orele 09:00 – 16:00. Campania se înscrie într-o inițiativă a Primăriei Întorsura Buzăului, în parteneriat cu SC Salubritatea SRL.

„Persoanele aflate în posesia unor asemenea deșeuri sunt așteptate să le depună la punctul de colectare amplasat la intrarea din piața agroalimentară din oraș”, arată o informare publicată pe Facebook de Primăria Întorsura Buzăului.

În categoria DEEE-urilor se înscriu toate echipamentele electrice și electronice (frigider, mașina de spălat, televizor, computere, telefoane mobile, radio-casetofoane, camere video, cuptoare cu microunde, etc.).

Echipamentele electrice şi electronice sunt „echipamentele care funcţionează pe bază de curenţi electrici sau câmpuri electromagnetice şi echipamentele de generare, transport şi de măsurare a acestor curenţi şi câmpuri, incluse în categoriile prevăzute în anexa nr. 1A şi destinate utilizării la o tensiune mai mică sau egală cu 1.000 volţi curent alternativ şi 1.500 volţi curent continuu”, potrivit Manualului de tratare, reciclare DEEE - Deșeuri de echipamente electrice si electronice al Ministerului Apelor și Pădurilor.

DEEE-urile nereciclate au un impact foarte negativ asupra mediului pentru că aceste deșeuri au în compoziție substanțe deosebit de periculoase: mercur, plumb, crom, brom, substanțe halogene ca CFC-cloro-fluoro-carbon (responsabil pentru diminuarea stratului de ozon).

La ora actuală, deșeurile electronice reprezintă 5% din totalul mondial al deșeurilor, aproape în aceeași cantitate ca plasticul.  

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.