ECOLOGIE 3 iulie 2020

Amenzi record date de Garda de Mediu Covasna în doar șase luni

de Iulia Drăghici - Taraș | 6429 vizualizări

La peste 626.000 de lei se ridică valoarea totală a amenzilor date de Garda de Mediu Covasna în prima jumătate a anului 2020. Pe lângă asta, comisarii în protecția mediului au înaintat și trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare și totodată au dispus suspendarea activității a șase societăţi.

În primele 6 luni ale anului 2020, comisarii din cadrul Gărzii de Mediu Covasna au efectuat un număr de 170 inspecţii.

Ca urmare a acţiunilor de inspecţie planificate şi neplanificate realizate, s-au aplicat 44 sancţiuni principale din care: 9 avertismente şi 35 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 626.300 lei. Totodată, au fost înaintate trei propuneri de suspendare a actelor de reglementare și a fost suspendată activitatea a șase societăţi.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar şi a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamaţiilor”, precizează Garda de Mediu Covasna, în raportul care arată activitatea pe prima jumătate a anului. 

Printre neregulile constatate, Garda de Mediu a consemnat: lipsa solicitării/obținerii actelor de reglementare din punct de vedere al protecției mediului, nedepunerea declarației la fondul pentru mediu, colectarea/depozitarea deșeurilor neselectiv, abandonarea deșeurilor, eliminarea deșeurilor prin ardere, transportul materialului lemnos prin ape curgătoare, nerealizarea măsurilor trasate, lipsa evidenței gestiunii deșeurilor, efectuarea pescuitului sportiv în perioada prohibiției. 

Bilanțul Gărzii de Mediu Covasna pe întreg anul 2019 arăta că s-au aplicat 74 sancțiuni în valoare totală de 530.500 de lei. Deversările ilegale și deșeurile abandonate au fost printre neregulile constatate și atunci. În 2018, Garda de Mediu a efectuat aproape 490 de inspecții, care s-au lăsat și cu 76 de sancțiuni contravenționale, dintre care aproape 50 de amenzi, în valoare de peste 440.000 de lei. Nivelul a fost similar cu cel din 2017, când s-au dat tot aproape 50 de amenzi în cuantum total de peste 440.000 de lei. 

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.