ECOLOGIE 11 octombrie 2018

Amenzi de peste 320.000 de lei aplicate de Garda de Mediu Covasna

de Iulia Drăghici - Taraș | 1506 vizualizări

Sancțiunile au fost date în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c.

Bilanțul Gărzii de Mediu Covasna din primele 9 luni ale anului curent arată că au fost aplicate 36 de amenzi în cuantum de 320.500 de lei. Principalele nereguli constatate de inspectorii de mediu au fost transportul materialului lemnos peste ape curgătoare, lipsa evidenței  gestiunii deșeurilor, lipsa solicitării sau obținerii  actelor  de  reglementare  din  punct  de  vedere  al protecției mediului sau efectuarea lucrărilor de construcții fără a deține acte de reglementare.

În urma acțiunilor de control planificate și neplanificate realizate, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale principale, din care 36 de amenzi în valoare totală de 320.500 lei și 23 avertismente, respectiv 3 sancțiuni complementare privind suspendarea activității până la intrarea în legalitate.

„Inspecțiile realizate au avut ca prioritate verificarea privind tematicile dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu, respectarea condițiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare, dar și a măsurilor impuse cu ocazia verificărilor reclamațiilor.

O pondere importantă în activitatea de control desfășurată în anul 2018 a avut-o rezolvarea reclamațiilor/sesizărilor. Astfel, cele 47 de sesizări înregistrate au vizat: funcționarea ilegală fără autorizație, disconfortul olfactiv, depozitări necontrolate de deșeuri,  tăierea și toaletarea arborilor, deversarea produselor petroliere pe sol, eliminarea de deșeuri prin ardere, deversări de ape uzate”, arată un comunicat de presă transmis de Garda de Mediu Covasna, document care mai precizează că 26 de sesizări au fost redirecționate către instituțiile competente pentru soluționare.

În perioada menționată, Garda de Mediu Covasna a făcut în total 365 controale, dintre care 97 au fost planificate și 267 au fost neplanificate. Dintre acestea, 24 au fost sesizări, 48 de inspecții cu alte autorități, două autosesizări, 55 de inspecții pentru verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare, patru inspecții pentru  investigarea  unor  incidente sau accidente  care au avut un  impact semnificativ asupra mediului, 131 de inspecții dispuse de Comisariatul General și altele.

În aceeași perioadă a anului trecut, Garda de Mediu a aplicat amenzi în valoare toată de 367.700 de lei, iar în tot anul 2017 cuantumul amenzilor s-a ridicat la peste 440.000 de lei.

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.