ECOLOGIE 3 august 2023

Amendă de 8.000 de lei pentru exploatare forestieră, la Comandău

de Daniela Luca | 3468 vizualizări

Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au efectuat controale la Comandău, în zona pârâului Bâsca Mare, în cadrul cărora au identificat deficiențe legate de respectarea legislației de mediu în activitatea de exploatare forestieră desfășurată de societăți din județele Harghita și Covasna. În urma acestor constatări, a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 8.000 lei.

„Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au desfășurat controale în zona Comandău – pârâul Bâsca Mare, ocazie cu care au fost constatate deficiențe privind respectarea legislației de mediu în activitatea de exploatare forestieră desfășurate de societăți din județul Harghita și Covasna.

Față de cele constatate, până în prezent a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008, în cuantum de 8.000 lei”, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Covasna.

Pentru remedierea deficiențelor constatate au fost stabilite măsuri cu termene de realizare, au mai specificat comisarii. Autoritățile anunță că vor continua acțiunile de control și sancționare pentru a asigura respectarea legii în domeniul exploatării forestiere.

În total, în primele șapte luni ale acestui an, Comisarii Gărzii de Mediu Covasna au aplicat 66 de sancțiuni principale, respectiv: 21 avertismente și 45 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 730.500 de lei.

Luca Daniela

Sursă foto: Garda de Mediu Covasna/Facebook

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.