ECOLOGIE 19 mai 2023

50 de tineri au colectat 50 de saci de gunoi de pe marginea pârâului Covasna

de Daniela Luca | 4929 vizualizări

Organizația de tineret HÁRIT și organziția tinerilor din orașul Covasna, FIKOSZ, au pus la cale, miercuri, 17 mai, o acțiune de curățare a mediului. Cei 50 de voluntari au colectat 50 de saci de gunoi de pe marginea pârâului Covasna și au distribuit sticle de apă potabilă trecătorilor. Evenimentul, la care au participat și reprezentanții Gospodăriei Comunale, a avut ca scop conștientizarea importanței accesului la apă potabilă curată. 

„Potrivit unui raport al ONU, unul din șase oameni din lume nu are acces la apă potabilă curată și chiar mai mulți nu au acces la apă de bază. Organizațiile HÁRIT și FIKOSZ, împreună cu tinerii, au participat la un eveniment de conștientizare, care a inclus o curățare a pârâului Covasna, o campanie privind apa potabilă și o dezbatere la o masă rotundă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la importanța apei potabile în Covasna. Miercuri după-amiază, aproximativ 50 de tineri s-au adunat în Covasna pentru a curăța o porțiune din pârâu. În timpul curățeniei, fiecare participant a pescuit câte un sac de gunoi din pârâu, dar tinerii au găsit și obiecte mai mari: un rezervor de toaletă, haine, un bidon de benzină, piese de aspirator, o țeavă de coș de fum și cabluri. Experiența participanților a arătat că mai multe zone trebuie curățate, deoarece există multe deșeuri în albia râului și în apă, ceea ce reduce și randamentul apei”, transmit organizatorii acțiunii de miercuri. 

Tinerii au distribuit trecătorilor din oraș apă potabilă îmbuteliată de Gospodăria Comunală. Evenimentul „Apă curată” s-a încheiat cu o dezbatere, în cadrul căreia directorul Gosp-Com, Kozsokár Attila, a prezentat rețeaua de apă a județului și diferitele programe organizate pentru elevii din județ, care au avut ca scop conștientizarea importanței apei curate. 

Reprezentanții HÁRIT transmit că evenimentul va fi repetat în cadrul altor campanii de curățare a pâraielor. 

Distribuie articolul:  
|

ECOLOGIE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.