AUTO 30 ianuarie 2018

Propunerea de schimbare a examinării auto în județul Covasna ajunge la București

de Iulia Drăghici - Taraș | 2068 vizualizări

Urmează să se stabilească dacă punctul de examinare a probei practice din Târgu Secuiesc se desființează sau nu

Dezbaterea publică lansată de Prefectura Covasna la sfârșitul anului trecut privind stabilirea susținerii examinării auto doar la punctul din Sfântu Gheorghe, nu și la Târgu Secuiesc, cum este în prezent, a luat sfârșit zilele trecute. Potrivit prefectului județului Covasna, Sebastian Cucu, sugestiile primite de la cetățeni vor fi cuprinse într-o notă de fundamentare. Aceasta va fi atașată proiectului lansat spre dezbatere publică și va fi trimis autorităților centrale, care vor avea ultimul cuvânt în această situație.

„Procedura transparenței s-a încheiat zilele trecute, pentru că au fost 30 de zile lucrătoare. Am primit diverse puncte de vedere în cadrul acestei proceduri de transparență decizională. O să le cuprindem pe toate într-o notă de fundamentare și proiectul de ordin va fi trimis, conform Legii, avizatorului, respectiv Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor București. După care, în urma avizului, care va fi negativ sau pozitiv, urmează să luăm decizia”, ne-a declarat luni prefectul Sebastian Cucu.

La mijlocul lunii noiembrie 2017, Prefectura Covasna anunța că de la 1 decembrie toți candidații programați pentru susținerea probei practice pentru examenul auto vor fi examinați numai la Sfântu Gheorghe, nu și la Târgu Secuiesc. Mai multe persoane publice, dar și mulți cetățeni s-au arătat nemulțumiți de ideea Prefecturii, transmisă prin intermediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCÎV) Covasna, astfel că propunerea a intrat, din 4 decembrie, în dezbatere publică.

Printre argumentele invocate de examinatorii covăsneni s-a numărat și cel al apariţiei unui „fenomen de migrare” a candidaţilor către punctele de examinare din afara localităţii reşedinţă de judeţ, acestea fiind „zone cu un grad de dificultate foarte scăzut”. Prin urmare, notează aceștia, evaluarea aptitudinilor candidaţilor nu se efectuează în mod unitar, iar acest lucru face posibilă promovarea probei practice de către candidaţi insuficient de bine pregătiţi şi neevaluaţi corect.

De asemenea, în proiect se specifică și faptul că timpul de circa 80 de minute pe care examinatorii îl pierd pe drumul de la Sfântu Gheorghe la Târgu Secuiesc duce la examinarea unui număr mai mic de candidați.

„Măsura a fost luată în scopul creşterii gradului de siguranţă rutieră şi îmbunătăţirii serviciilor oferite cetăţenilor, prin reducerea termenului de programare şi prin aplicarea unui sistem unitar de examinare a fiecărui candidat”, se arată în comunicatul de presă al Prefecturii Covasna, transmis în noiembrie anul trecut.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.