AUTO 11 martie 2022

Proiect la Întorsura Buzăului: încă două stații pentru încărcarea mașinilor electrice

de Iulia Drăghici - Taraș | 1574 vizualizări

Autoritățile din Întorsura Buzăului au depus proiect la Agenția Fondului de Mediu (AFM) pentru finanțarea achiziționării a încă două stații pentru încărcarea mașinilor electrice.  

Am depus deja proiect la Agenția Fondului de Mediu. Mai vrem încă două stații, una la BCR și una la Brădet. Încercăm să anticipăm cererea și să îi determinăm pe oameni să își cumpere mașini electrice. Dacă nu au infrastructura, ei nu vor cumpăra astfel de mașini. (...) Vor fi stații fast-charging, de 2 ori 50 de kw. Dacă nu ai creat infrastructura, atunci oamenii nu sunt încurajați să cumpere mașini electrice. (...) Nu am primit hârtia de aprobare, dar suntem optimiști că vom primi finanțare pentru că erau bani disponibili”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, primarul Raul Urdă.

După aprobarea investiției, autoritățile vor avea de realizat proiectul tehnic și apoi execuția lucrării, care nu durează mai mult de o lună.

Tot în ideea unui trafic cât mai verde, într-o ședință recentă de Consiliu Local, aleșii din Întorsura Buzăului au aprobat demersurile pentru ca primăria să participe la Programul Rabla Plus, astfel încât să achiziționeze două mașini electrice. 

În prezent, în oraș mai este montată o stație de încărcare a mașinilor electrice, în zona centrală. Costurile acestei investiții, pentru care Consiliul Local a aprobat cheltuirea a 150.000 de lei, au fost suportate din bugetul local. 

Pentru că lucrarea a fost făcută după februarie 2020, ne vor deconta banii. Știam asta de la început, că dacă vom face din buget local și depunem decontul, ne vor da banii înapoi prin PNRR”, a mai declarat primarul. 

Prin acest serviciu, care deocamdată este gratuit pentru cetățeni, sunt încărcate 40 – 50 de mașini lunar, majoritatea de tranzit, spune edilul. 

Prima stație de încărcare a mașinilor electrice a fost pusă în funcțiune la mijlocul lunii noiembrie 2021. Autoritățile au spus atunci că este una dintre cele mai moderne din țară. Aceasta este situată în zona Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu”. Încărcarea autoturismului poate fi controlată prin intermediul unei aplicații pe care cetățenii o pot instala pe telefon. 

Sursa foto: arhivă/ Primăria Întorsura Buzăului. 

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.