AUTO 14 noiembrie 2013

Încă 36 de vouchere Rabla pentru județul Covasna

de Székely Emőke | 692 vizualizări

Programul Rabla a fost suplimentat cu încă 3.000 de tichete, iar împărţirea lor se va face în funcţie de numărul de maşini mai vechi de zece ani care se găsesc în parcurile auto judeţene. Astfel, reprezentanții firmelor care gestionează programul Rabla în județul Covasna au fost chemaţi joi la București pentru a ridica cele 36 de vouchere care revin județului. Acestea vor fi împărțite egal între cele trei societăți, două din Sfântu Gheorghe și una din Covasna.

Reprezentantul firmei Ariadne din Sfântu Gheorghe, Pózna Dávid, este de părere că numărul de vouchere este foarte mic față de cererea de pe piață. „În fața firmei sunt deja zeci de mașini. Cred că Ministerul Mediului a alocat un număr foarte mic de vouchere față de câte ar fi necesare, pentru că în județ sunt mii de persoane care vor să scape de mașinile vechi” – spune Pózna.

Programul guvernamental de casare a maşinilor uzate permite proprietarilor de maşini mai vechi de zece ani să ducă autovehiculele la casat, primind în schimb o primă sub formă de tichet valoric. Tichetul nu este nominal şi poate fi vândut şi folosit de către „purtătorul” acestuia pentru a obţine reducerea la achiziţionarea unei maşini noi, care începând din acest an va fi de 6.500 de lei.

Anul acesta va fi în continuare posibilă înstrăinarea tichetului, dar reducerea la achiziţionarea unui automobil nou se va face pe baza unui singur tichet.

Distribuie articolul:  
|

AUTO

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.