ACTUALITATE 1 noiembrie 2015

Ziua porților deschise la Vânătorii de Munte cu alpinism, blindate și fasole cu cârnați

de Sever Ioan Miu | 174 vizualizări

Porti deschise Vanatori de Munte octombrie 2015 - 05

În preajma Zilei Vânătorului de Munte, Batalionul 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” din Sfântu Gheorghe a organizat și anul acesta Ziua Porților Deschise. De la copii și până la persoane în vârstă, sute de curioși au trecut sâmbătă pragul instituției. Dacă cei mai în vârstă și-au adus aminte de stagiul militar, cei mici au putut practica alpinismul şi călăria în deplină siguranță. Au fost organizate plimbări cu vehiculele blindate și s-a servit tradiționala fasole cu cârnați.

După ce au vizitat un stand de informare al armatei, cei curioși făceau cunoștință cu armamentul ușor și greu de infanterie și cu aparatura de orientare, cercetare și observare. După aceste standuri se aflau mai multe vehicule blindate, iar un militar prezenta celor interesați interiorul unuia dintre ele. Un interior puțin comod pentru adulți, dar fascinant pentru copii.

În altă zonă a bazei militare, cei mici dar și părinții lor și alți adulți s-au putut urca pe caii folosiți la instructaj. Un pic mai departe, cei mai curajoși au putut practica alpinismul, asistați de mai mulți militari aflați la sol sau cocoțați pe „stânca” unității, de unde cei care urcau erau coborâți pe tiroliană.

„Mi-a fost foarte greu la început, îmi tremurau picioarele. Apoi, când m-am dat pe tiroliană, am simțit că zbor”, ne-a declarat, respirând des și greu, o fată de 10 ani. „Mai urc o dată”, a adăugat ea.

Alte senzații tari au fost oferite de plimbarea cu două blindate. În condițiile drumului accidentat, celor îmbarcați în blindate li s-au dat căști de protecție. După atâtea emoții, vizitatorii au fost răsplătiți cu un ceai cald și au putut mânca fasole cu cârnați și costiță, gătită în două bucătării de campanie.

Potrivit organizatorilor, 500 de persoane au trecut pragul instituției în cele trei ore de program ale acestei ediții.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.