ACTUALITATE 9 mai 2016

Ziua Independenţei la Monumentul Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe

de Iulia Drăghici - Taraș | 986 vizualizări

Peste 15 instituții și organizații locale au depus luni, 9 Mai, coroane de flori la Monumentul Ostașului Român din Sfântu Gheorghe cu ocazia unei triple sărbători: Ziua Europei, Ziua independenţei de stat a României şi Ziua victoriei împotriva fascismului. Evenimentul a fost încununat de o frumoasă paradă militară.

Cu ocazia activităţii, prefectul judeţului, Sebastian Cucu, le-a transmis covăsnenilor „să fie uniţi şi să fie încrezători. Întotdeauna binele va triumfa”.

„Acum, la ceas de sărbătoare, daţi-mi voie să aduc un pios omagiu eroilor neamului românesc, tuturor celor care au lucrat cu mintea, cu inima şi trupul la împlinirea visului de independenţă şi care au răbdat mai mult decât ploaia. Veteranilor de război le datorăm un adânc respect şi recunoştinţă pentru sacrificiile pe care le-au făcut în luptele pentru apărarea fiinţei naţionale şi integrităţii teritoriale a României. De asemenea, sper ca această zi să rămână în istoria continentului, o zi în care europenii vor trăi generaţii după generaţii sentimentul pe deplin al vieţii în libertate, înţelegere între naţiuni şi respect reciproc. La mulţi ani, România! La mulţi ani, Europa!”, a spus prefectul în discursul ţinut în faţa celor prezenţi la Monumentul Ostaşului Român din Sfântu Gheorghe.

Sebastian Cucu a precizat, de asemenea, că „festivitatea a fost una frumoasă, cu atât mai mult cu cât a şi plouat”.

Ziua Independentei 9 mai 2016 - 4 (Copy)

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.