ACTUALITATE 20 noiembrie 2016

Ziua Europeană a Spectatorului prinde Trupa Osonó la Budapesta, în mijlocul unor ateliere Be SpectACTive!

de Covasna Media | 886 vizualizări

„Be SpectACTive!” este un proiect european, co-finanțat prin Programul Europa Creativă, în care sunt implicate 12 organizații teatrale din 9 țări, precum Ungaria, România, Spania, Italia, Anglia, Cehia, Croația, Slovenia și Franța. Scopul proiectului este experimentarea unor formule teatrale care au forţa de a scoate spectatorul din pasivitatea poziţiei de privitor şi de a-l transforma într-un participant activ la dialogul propus de autorii diverselor oferte artistice.

În cadrul Proiectului Be SpectACTive, la invitația Teatrului Bakelit Multi Art Center, doi membri ai Trupei Osonó, Fazakas Misi şi Mucha Oszkár, vor susţine mai multe ateliere în perioada 19-30 noiembrie. Invitaţia Teatrului Bakelit Multi Art Center reprezintă o recunoaştere a experienţei Teatrului Osonó în domeniul organizării de workshop-uri, centrate pe teambuilding, autocunoaștere, dezvoltare a personalității și refacerea spiritului comunitar – ateliere pe care Teatrul Independent din Sfântu Gheorghe le-a deschis în 25 de ţări, de pe 3 continente.

Aşadar,  pe 21 noiembrie, de Ziua Europeană a Spectatorului, Fazakas Misi şi Mucha Oszkár se vor afla la Budapesta, în toiul unor ateliere teatrale construite în jurul chemării Be SpectACTive!  – o chemare pe care Teatrul Independent Osonó o experimentează încă de la înfiinţarea sa, cu fiecare spectacol şi cu fiecare întâlnire cu  spectatorii săi, din cele 25 de ţări pe unde Trupa din Sf. Gheorghe a susţinut reprezentaţii, dezbateri şi ateliere teatrale.

Proiectele comunitare și educațional-teatrale ale Trupei Osonó sunt sprijinite de Fundația Tiszta Formák Alapítvány din Ungaria.

(Fazakas Misi)

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.