ACTUALITATE 23 iunie 2022

Ziua Drapelului va fi sărbătorită la Sfântu Gheorghe cu 300 de baloane tricolore și un steag de trei metri

de Iulia Drăghici - Taraș | 777 vizualizări

Asociația „Calea Neamului” anunță că va organiza o acțiune specială dedicată Zilei Drapelului Național la Sfântu Gheorghe. De la ora 18:00, 300 de baloane cu heliu, în culorile albastru, galben și roșu, precum și un steag al României, de trei metri, vor fi înălțate spre cer, potrivit unei postări publicate pe Facebook, semnată de Mihai Tîrnoveanu. 

„Ridicăm în centrul orașului Sfântu-Gheorghe, Tricolorul și mai sus! Până la Cer! De Ziua Drapelului, 26 iunie, ora 18, înălțăm în aer un Steag Tricolor de 3 metri cu ajutorul a 300 de baloane cu heliu, 100 de fiecare culoare sfântă a Steagului României și-l ancorăm de pământ, cu mâinile noastre. (...) Oameni buni, acțiunea aceasta este cu siguranță o premieră pentru Covasna și Harghita, cred că și pentru întreaga țară. Vă invit cu mare drag pe toți să participați, să fim împreună atunci când simbolul național va fi la mare înălțime. Nu va fi simplu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece peste neprevăzut, vânt, ploaie sau primărie. Ridicăm împreună Steagul, acolo unde este cel mai greu, cel mai sus! Doamne ajută!”, a transmis coordonatorul asociației Calea Neamului, Mihai Tîrnoveanu, pe pagina de Facebook „Mihail S. Târnăveanul”. 

Tot în același mesaj se arată și că organizația strânge bani pentru achiziționarea steagului, dar și pentru plata unei firme care are autorizație pentru utilizarea heliului. Cei care doresc să se alăture demersului și în acest fel pot să doneze în contul RO62BRDE080SV52855930800. 

Acțiuni dedicate Zilei Drapelului Național, însă organizate de autorități (Garnizoana Sfântu Gheorghe și Prefectura Covasna), vor avea loc duminică și la Monumentul Ostașului Român, de la intrarea în reședința de județ, începând cu ora 10:00. Pe lângă înălțarea tricolorului pe catarg sau defilarea gărzii de onoare și alte activități specifice ceremoniilor militare, va avea loc și un spectacol aviatic, al piloților Aeroclubului României – Brașov. 

În plus, vineri, 24 iunie, Garnizoana Sfântu Gheorghe organizează o expediție montană pentru purtarea drapelului, înainte de a fi arborat la Sfântu Gheorghe, la Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman. La eveniment sunt invitați și civili.

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an la data de 26 iunie. Sărbătoarea este instituită prin Legea 96/1998. Drapelul Naţional a fost decretat pentru prima dată ca simbol naţional de către guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăţie” înscrisă pe el, potrivit Agerpres, care citează „Istoria României în date” (Ed. Enciclopedică, 2003).

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.