ACTUALITATE 6 octombrie 2016

Ziua Centrelor Europe Direct

de Covasna Media | 675 vizualizări

La inițiativa Reprezentanței Comisiei Europene în România, în data de 5 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, Rețeaua Națională a Centrelor de Informare Europe Direct a hotărât să marcheze această zi printr-o serie de evenimente, sub genericul de Ziua Centrelor Europe Direct.

Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Județean Covasna a serbat această zi printr-o activitate care să evidențieze spiritul de inițiativă și cel creativ al tinerilor, precum și rolul important pe care îl au aceștia în dezvoltarea societății. În acest sens am reunit, în sala mare de ședințe a Consiliului Județean Covasna, elevi provenind din patru licee din județul nostru, pentru a prezenta câte un proiect creativ reprezentativ pentru școala din care provin. Această activitate nu și-a propus a fi o competiție, ci am dorit să-i conștientizăm pe elevi că școala este mai mult decât un spațiu care deschide calea spre cunoaștere, ea reprezentând și o platformă de socializare și recunoaștere a cunoștințelor și competențelor pe care le posedă fiecare.Ziua Europe Direct

Prin momentul de pantomimă al elevilor Colegiului Székely Mikó, aceștia au subliniat faptul că școala nu este doar locul unde se stă în bancă rozând creioane, ci și un spațiu optim de dezvoltare a abilităților prin activități socio-educative, artistice și sportive.

Reprezentanții Liceului de Artă „Plugor Sándor” ne-au încântat simțurile prin produsele artistice din diverse ramuri ale artei, studiate de aceștia – muzică (canto), desen (grafică, pictură) și dramă.

Pe urmă, am luat parte la o călătorie, ghidați de către elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși”, care ne-au plimbat printr-un salon de frumusețe, la coafor și un restaurant, locuri unde pe viitor își vor valorifica cunoștințele dobândite între zidurile școlii pe care au urmat-o.

Din reprezentația celor patru eleve ale Liceului „Mikes Kelemen” și a proiecției lor de film, am aflat la ce este bună școala aceasta și de cât de semnificativi sunt anii de liceu, trebuie avute în vedere doar oportunitățile și profitat de ele.

Pornind de la proverbul „minte sănătoasă în corp sănătos”, elevii și profesorii participanți la eveniment au primit, din partea organizatorilor, bilete de intrare la bazinul de înot din Sfântu Gheorghe și la parcul de aventuri de la Șugaș Băi.

Consiliul Judeţean Covasna

Biroul de presă

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.