ACTUALITATE 26 iunie 2013

Zilierii covăsneni, monitorizaţi de ITM

de Monica Vrânceanu | 49 vizualizări

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Covasna a eliberat, până la începutul acestei luni, peste 300 de Registre de evidenţă a zilierilor.

Inspectorul ITM Liliana Balmuş ne-a declarat că au fost eliberate 306 Registre pentru evidenţa zilierilor, iar 179 de persoane juridice au depus deja adeverinţele referitoare la datele şi plata zilierilor.

„ITM organizează controale periodice la cei care au solicitat registrele pentru zilieri, dar nici nu prea am avut probleme mari. Sunt unele probleme tehnice, legate de CNP-urile zilierilor, că poate oamenii nu se duc mereu dimineaţa la muncă pe câmp având cartea de identitate la ei, sau probleme tot aşa, de chestiuni asemănătoare, însă nicidecum probleme grave, în care să descoperim zeci de oameni muncind la negru”, ne-a declarat Balmuş, apreciind că inspecţia muncii este încă respectată la noi în judeţ.

Registrul de evidenţă a zilierilor trebuie depus lunar, iar pentru depunerea acestuia ITM solicită o adresă pentru depunere, prin care reprezentanţii societăţii detaliază o serie de informaţii cu privire la societate şi numărul de zilieri existenţi în luna de raportare.

Din datele ITM Covasna, din 2011 şi până în primele luni ale acestui an, în judeţul nostru au lucrat cu forme legale 15.759 de zilieri.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.