ACTUALITATE 15 septembrie 2016

VIDEO: Zilele Turismului Covăsnean debutează luni

de Iulia Drăghici - Taraș | 597 vizualizări

Zilele Turismului Covăsnean se desfăşoară săptămâna viitoare, iar scopul principal al evenimentului este atragerea turiştilor din România spre judeţul Covasna, potrivit organizatorilor.

Deschiderea oficială a evenimentului are loc luni, 19 septembrie, la Bucureşti. În prima zi va fi lansat şi site-ul www.viziteazacovasna.ro. De marţi până duminică, evenimentele se mută în judeţul Covasna. Fiecare zi are atribuită câte o tematică: ziua de marţi este dedicată conacelor, cea de miercuri apelor minerale, mofetelor şi băilor tradiţionale, ziua de joi este consacrată turismului prin organizarea unui workshop coordonat de consultantul în marketing turistic Răzvan Pascu, vineri este ziua muzeelor şi muzeelor etnografice. Tot vineri are loc şi decernarea premiilor şi vernisajul expoziţiei Internaţionale de Fotografie, TransNatura 2016. Zilele de sâmbătă şi duminică sunt dedicate excursiilor. Din programul evenimentului fac parte Festivalul Apelor Minerale „Aquarius” şi Festivalul ciocolatei „Chocofest”.

„Este prima dată când, într-adevăr, evenimentul are un conţinut bogat şi adecvat. (...) Turismul reprezintă un potenţial pol de dezvoltare în judeţul Covasna. În acest moment turismul are doar 2% din cifra de afaceri a judeţului, dar are un potenţial uriaş de dezvoltare şi trebuie să luăm toate măsurile să ne dezvoltăm. (...) Dincolo de faptul că acum organizăm nişte zile turistice ale judeţului Covasna, scopul final ar trebui să fie atragerea turiştilor în judeţ şi astfel să contribuim la creşterea economică a acestui segment”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Edler András.

Turismul din judeţul Covasna este în dezvoltare

Potrivit unor date prezentate de organizatorii Zilelor Turismului Covăsnean, 90% din turiştii care vin în vizită în judeţul Covasna sunt din România şi doar 10% sunt din străinătate.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, a oferit de asemenea o serie de date ale Institutului Naţional de Statistică demonstrând că turismul din judeţul Covasna este în expansiune. Acesta a arătat că în perioada 2006–2015 numărul unităţilor de primire turistică din judeţ a crescut de la 52 la 108. Mai mult, capacitatea de cazare turistică a crescut de la 3.745 la 5.582. Şi numărul turiştilor veniţi în judeţ în aceeaşi perioadă de timp a crescut de la peste 51.000 la aproape 100.000 de turişti. „Văzând aceste date, cred că suntem pe drumul ce bun, dar nu cred că trebuie să ne oprim. La nivelul Consiliului Judeţean considerăm turismul ca o prioritate”, a concluzionat Grüman Róbert.

https://youtu.be/cIa0miua_XQ

Zilele Turismului Covăsnean sunt organizate de Asociaţia Pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Consiliul Judeţean Covasna şi Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna.

 

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.