ACTUALITATE 10 noiembrie 2013

Zilele Teatrului Andrei Mureşanu, o reuşită deplină

de Monica Vrânceanu | 65 vizualizări

Prima ediţie a Zilelor TAM a adus la teatru în jur de 1.200 de spectatori, iar încasările s-au ridicat la 7.000 de lei

Zilele Teatrului Andrei Mureșanu (TAM) s-au încheiat după un maraton de o săptămână, iar conducerea instituției consideră că acestea au fost un real succes. Mai mult, se pare că Sfântu Gheorghe este avid după evenimente culturale, astfel că acestea reprezintă o garanție pentru prezentarea unor spectacole.

Managerul TAM, Dan Țopa, a declarat că marea realizare a acestui maraton teatral o reprezintă faptul că spectacolele și evenimentele s-au derulat nu doar la sediul Teatrului, ci inclusiv la viitorul sediu TAM, în clădirea fostului Cinema Arta, care de acum încolo se va numi Sala Arta.

Cred că Zilele TAM au fost o reușită, și asta s-a văzut după publicul numeros. Programul a fost aproape în întregime așa cum ni l-am propus, mai puțin prezența lui Ștefan Popa Popa’s, care în ultimul moment nu a mai putut ajunge la Sfântu Gheorghe. Dar promitem că ne vom revanșa cât de curând. În rest, zile frumoase, pline de spectacole, cu implicarea întregului TAM – de la actori la tehnic, acești oameni au muncit zi și noapte. Plus că publicul a revăzut TAM poate cu alți ochi, cumva mai limpede, mai aproape de spectator”, a spus Dan Țopa, ținând să le mulțumească tuturor celor de la TAM care au făcut posibile Zilele Teatrului.

Teatrul Andrei Muresanu conferinta de presa noiembrie 2013 - 1

Dan Țopa a precizat că spectacolele jucate în cadrul Zilelor TAM au adus la teatru în jur de 1.200 de spectatori, iar încasările s-au ridicat la 7.000 de lei. În plus, TAM a beneficiat și de sprijinul câtorva oameni de afaceri – inclusiv din alte județe, care au pus umărul la eforturile de a amenaja Sala Arta, astfel încât aceasta să poată deveni funcțională.

În ceea ce privește planurile de viitor, Dan Țopa a arătat că între 22 și 24 noiembrie, TAM va organiza prima ediție a Întâlnirii Teatrologilor din România, în organizarea dramaturgului Radu Macrinici. La întâlnire vor participa studenți la Teatrologie de la universitățile din Târgu Mureș, Cluj Napoca, Sibiu și București. Despre situația criticii de teatru și a dramaturgiei românești actuale, vor vorbi la Sfântu Gheorghe nume precum Marian Popescu, Miruna Runcan, Carmen Stanciu și Bodi Otto. Evenimentul se va desfășura în mai multe locații: sediul Teatrului, Sala Arta și Centrul de Cultură Arcuș.

La începutul lunii decembrie, TAM îi are invitați pe cei de la Teatrul Satiricus din Chișinău, în cadrul unui program numit Interferențe Artistice. Ei vor juca la Sfântu Gheorghe și Brașov, urmând să se pună la cale și o colaborare artistică. Pentru sărbătorile de iarnă, Dan Țopa pregătește „Baza lui Moș Crăciun”. În cadrul acesteia, actorii vor întruchipa personaje de povești, se vor întâlni cu copiii, vor dialoga cu ei, le vor povesti istorioare, vor glumi și îi vor iniția în diverse jocuri. Țopa a precizat că proiectul va fi realizat în colaborare cu Asociația de Tineret Ecou.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.