ACTUALITATE 5 mai 2014

Zilele Sfântu Gheorghe – distracție pentru toată lumea [FOTO]

de Székely Emőke | 190 vizualizări

Vremea nu prea a ținut cu organizatorii celei de a 23-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe, dar cu toate acestea mii de persoane au participat în ultimele zile la sărbătoarea orașului. Voia bună și distracția au fost ingredientele de bază ale festivalului, iar printre programele pregătite toată lumea a găsit ceva pe placul său.

Concerte cu mii de spectatori

Vama, Connect-R sau Rednex au umplut Piața Libertății din Sfântu Gheorghe. Tinerii, dar și cei trecuți deja de prima tinerețe au dansat și au cântat împreună cu Tudor Chirilă și pentru scurt timp s-au simțit în Vama Veche, au aflat cum e „Perfect fără tine”. Sâmbătă ne-am distrat cu Connect-R, după care au urcat pe scenă cei de la Rednex, iar cei care și-au trăit copilăria sau tinerețea în anii ’90 și-au amintit de atmosfera discotecilor de atunci. Cei mai de renume artiști și cel mai numeros public a fost la scena Autoliv, însă formațiile Youvenis, Bond Jovi tribute și AB/CD tribute au făcut ca mii de persoane să fredoneze melodii celebre şi la Scena Kaufland din faţa magazinului Şugaş.

Berea a curs valuri

Sute, sau chiar mii de băutori de bere au savurat băutura preferată, au mâncat mici, iar unii dintre ei spun că obișnuiesc să facă acest lucru doar de Zilele Sfântu Gheorghe. Duminică ploaia le-a stricat socotelile multora, astfel că vânzările au scăzut. Comercianții ne-au spus însă că au făcut bani frumoși, mai ales că joi deja a fost plin în centru, oamenii au profitat de ziua liberă de 1 Mai și au început să sărbătorească zilele orașului în avans.

Cortul Tineretului

La fel ca în anii trecuți, tinerii români și maghiari au avut oaza lor de distracție în Cortul Tineretului. Artiștii care au urcat pe scenele mari din târg s-au întâlnit mai întâi cu publicul la Cort, iar tinerii au avut ocazia să ceară autografe de la cântăreții preferați. De asemenea au fost multe programe permanente, unul dintre ele fiind Biblioteca Vie. Printre cărțile care au putut fi „împrumutate și citite”, s-au numărat oameni de sport, de cultură, psihologi, voluntari și alte personaje interesante. Tinerii ne-au spus că au petrecut pe cinste la concertele organizate în cort, tinerii de la Fresh, de exemplu, au încins atmosfera și i-au făcut pe oameni să aleagă Cortul Tineretului în detrimentul altor locații.

Meşteşugarii, nemulţumiţi de târgul lor

În ceea ce privește târgul meșteșugarilor, aici comercianții nu au fost prea mulțumiți şi spun că târgul este prea mare pentru un oraș mic cum e Sfântu Gheorghe. „Sunt 200 de meșteșugari, e lesne de înțeles că e prea mult, târgul e prea mare, oamenii nici nu știu ce să aleagă. Poate ar merita mai mult să se facă o selecție mai riguroasă și să fie aleși doar 100 de comercianți. Multora nu le-a ieșit nici taxa de înscriere, care de altfel anul acesta s-a scumpit prea mult, de la 65 de lei anul trecut la 100 de lei anul acesta” – ne-a declarat un comerciant.

Programe sportive

Zilele Sfântu Gheorghe înseamnă și un șir de competiții sportive. Copii și adolescenți au jucat streetball sâmbătă, pentru micii fotbaliști Sepsi OSK a organizat un turneu de fotbal, iar în skate park-ul de la gară a avut loc un concurs de BMX și MTB. Sportivii profesioniști și amatori s-au simțit bine și spun că se pregătesc deja pentru Zilele Sportive care vor avea loc la finele lunii mai – începutul lui iunie.

În numărul de marţi al ziarului vă vom prezenta bilanțul oficial al Zilelor Sfântu Gheorghe, vom afla câtă bere s-a băut, câți mici au fost mâncați și câți spectatori au fost la concertele celei de-a 23-a ediții a Zilelor orașului.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.