ACTUALITATE 26 martie 2013

Zi plină pentru ISU Covasna

de Covasna Media | 257 vizualizări

Autobuz în flăcări la Sfântu Gheorghe

Incendiu autobuz martie 2013 - 2

Un autobuz al firmei de transport în comun Multi Trans a luat foc ieri într-o stație din Sfântu Gheorghe. „O persoană a anunțat la Serviciul Unic de Urgență 112 spunând că un autobuz a luat foc pe strada 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe. Un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe şi o ambulanţă SMURD s-au deplasat la locul indicat, unde au constatat că incendiul se manifesta în compartimentul motorului. Cauza probabilă a incendiului o constituie un scurtcircuit la un cablu electric defect al autobuzului” – a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Covasna, Marius Tolvaj.

Directorul Multi Trans, Tittesz Zoltán, spune că incidentul nu a fost foarte grav. „Din fericire nimeni nu a fost rănit, și nici pagubele materiale nu sunt foarte mari. Este vorba de un autobuz mai nou, care însă circulă de doi ani pe străzile orașului. Astfel de evenimente nedorite se mai întâmplă, de data aceasta probabil a fost vorba de un scurt circuit, dar deocamdată nu știm cauza exactă” – ne-a declarat Tittesz.

Acesta a mai spus că autobuzul a avut toate verificările și inspecțiile la zi.

Magazie în flăcări

Luni spre marţi noaptea, dispeceratul ISU Covasna a fost informat despre producerea unui incendiu la o magazie de pe strada Mioriţei din mun. Sf. Gheorghe.

Două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-au deplasat la locul indicat şi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Intervenţia pompierilor militari a dus la împiedicarea extinderii flăcărilor la casa de locuit şi la un garaj în care se aflau două autoturisme.

În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă depozitarea cenuşei şi jarului nestins în apropierea materialelor combustibile, au ars acoperişul magaziei confecţionat din lemn cu învelitoare din plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 15 mp, circa 1 mc de lemn de foc şi aproximativ 2 mp din peretele portant al garajului.

Transport persoană supraponderală

În cursul zilei de marţi, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sf. Gheorghe a intervenit  în sprijinul colegilor de pe ambulanţa SMURD pe strada Teilor din municipiu, pentru a transporta o persoană supraponderală, în vârstă de 60 de ani.

Pacientul a fost transportat de către pompierii militari din apartamentul acestuia, situat la etajul al II-lea al imobilului, la ambulanţă, în vederea transportului la spital.

Bărbat găsit mort în casă

Tot marţi, dispeceratul ISU Covasna a fost anunţat prin sistemul 112 despre faptul că este necesară intervenția pompierilor pentru deblocarea ușii unui apartament situat pe bd. Grigore Bălan din mun. Sfântu Gheorghe.

Un echipaj de prim ajutor și descarcerare din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la fața locului pentru a debloca uşa imobilului.

Din nefericire, în incinta apartamentului, militarii au găsit o persoană de sex masculin în vârstă de 62 de ani, decedată.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.