ACTUALITATE 4 iulie 2013

Zeci de tineri se angajează pe perioada verii

de Monica Vrânceanu | 635 vizualizări

Angajatorii din județul Covasna oferă aproximativ 100 de locuri de muncă tinerilor care doresc să lucreze pe perioada vacanței de vară. Până acum, 64 de tineri din județul nostru, cu vârste între 16 și 17 ani, s-au angajat, iar cererile în acest sens curg de ambele părți – atât din partea tinerilor cât și din cea a agenților economici.

Directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, Kelemen Tibor, ne-a declarat că angajările tinerilor se fac în această perioadă, iar aceștia sunt foarte interesați să lucreze pe timpul verii, fiind vorba în general de elevi în clasa a XI-a de liceu, adică cu vârste între 16 și 17 ani. Există și tineri de 15 ani care își caută un loc de muncă pe perioada verii, însă aceștia sunt mai puțini și au nevoie de acordul părinților pentru a putea lucra. Kelemen Tibor a explicat că tinerii sunt angajați cu contracte de muncă, iar potrivit legii ei nu pot lucra legal mai mult de șapte ore pe zi, în vreme ce majoritatea angajatorilor covăsneni le oferă salariul minim pe economie. Pentru fiecare tânăr sub 18 ani angajat, agenții economici primesc din partea Statului o susținere în valoare de 250 de lei lunar.

În ceea ce privește domeniile în care se găsesc slujbe pentru tineri, acestea sunt confecțiile, comerțul, serviciile de curățenie, asigurările și industria producătoare de piese auto.

Există și tineri care preferă să lucreze pe litoral. Acolo, angajatorii oferă salarii lunare între 1.200 și 1.500 de lei, plus cazare și masă. Astfel, tinerii reușesc să se și distreze cât de cât, dar și să facă ceva bănuți. În plus, ei acumulează și experiență, atât în meserii cât și în simplul fapt de a intra în contact cu piața muncii. În general, cei care aleg să lucreze pe timpul vacanței își strâng bani pentru cărți, diverse tehnologii – telefoane, laptopuri sau chiar și călătorii.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.