ACTUALITATE 29 aprilie 2013

Workshop de terapie prin dans

de Székely Emőke | 238 vizualizări

Clubul de Psihologie „Selye János” din Sfântu Gheorghe va organiza pe data de 18 mai, la Casa de Cultură „Kónya Ádám”, un atelier de terapie prin dans. Organizatoarea Dulányi Szidónia, cea care conduce Clubul de Psihologie de trei ani, spune că este vorba de un eveniment diferit de cele pe care le-a găzduit până acum. „După trei ani de activitate am decis să organizez un atelier bilingv. Este vorba de un workshop care poate fi și teambuilding, scopul fiind o mai bună cunoaștere de sine… prin dans. Vom colabora cu psihologul Czine-Joó Éva și profesoara de dans Molnár Enikő” – ne-a declarat Dulányi Szidóna, care așteaptă înscrierile la adresa de e-mail szidonia.dulanyi@yahoo.com.

Întrebată pe ce se bazează terapia de dans, Dulányi Szidónia ne-a spus că fiecare dintre cele cinci simțuri cu care suntem dotați transmite mesaje la creier prin intermediul nervilor, generând reacții specifice. „De exemplu, sărim în sus, la propriu, de bucurie și ne prăbușim în momentul în care suntem triști. Aceste mișcări fac parte din limbajul nostru non-verbal, fiind specifice corpului nostru. Atunci când nu reacționăm la mesajele transmise de creier, înseamnă că una dintre „siguranțele” noastre emoționale s-a ars, și poate fi reactivată prin dans” – spune psihologul.

Exerciţiile din cadrul workshop-ului se vor desfăşura pe secvenţe muzicale cu diverse intensităţi, fiecare exprimând o paletă de sentimente şi emoţii specifice.

Specialiștii spun că terapia prin dans ajută la detensionarea nervoasă, la arderea caloriilor, la întărirea oaselor, la eliberarea de stres, dar are și un rol de socializare.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.