ACTUALITATE 12 iunie 2016

Weekendul sportiv: rezultate și impresii

de Sever Ioan Miu | 811 vizualizări

Weekendul acesta a adus, în fotbalul județean, ultima etapă a play-off-ului Ligii a V-a. Tot acest weekend a însemnat sfârșitul Zilelor Sportive Sfântu Gheorghe, din care am selectat câteva evenimente, mai jos.

Lucian Rusandu și Valentin Suciu, „adversari” într-un meci

Arbitrul covăsnean de Liga I, Lucian Rusandu, și antrenorul secund al Sepsi OSK, Valentin Suciu, foști colegi pe când evoluau ca fotbaliști la Oltul Sfântu Gheorghe, s-au reîntâlnit pe terenul de fotbal, dar în echipe diferite. Lucian Rusandu a jucat în tricou verde alături de foștii săi coechipieri de la Oltul Sfântu Gheorghe 2003-2004, în timp ce Valentin Suciu a jucat alături de actuala echipă din Sfântu Gheorghe în meciul de nostalgie Oltul-Sepsi OSK. Printre colegii lui Rusandu de la echipa care a promovat în liga a II-a în 2003, s-au numărat Hadnagy Attila, Todoran Marian, Marian Ivan și frații Fodor - Lorand și Robert. Printre colegii lui Suciu s-au aflat Mitra Szilard, Veres Zsombor și, ca portar, Adrian Rusandu, fratele lui Lucian. Meciul s-a terminat cu 2-2. „Din păcate n-am putut să organizăm totul ca la carte, dintre jucătorii care au promovat anul acesta, majoritatea sunt plecați în vacanță (...). A fost foarte îmbucurător că m-am revăzut cu mulți dintre colegi, cu unii chiar după 10 ani”, a declarat Valentin Suciu. „Îmi face deosebită plăcere să mă întâlnesc cu ei (....). A fost un joc bun și ne bucurăm că încă mai putem să ne mișcăm”, a declarat, zâmbind, Lucian Rusandu. Celălalt meci de nostalgie, FCM Brașov-Sfântu Gheorghe, cu jucători care au evoluat în anii ‘80, s-a terminat cu scorul 5-3 pentru FCM Brașov.

O experiență pentru micuțele baschetbaliste Sepsi SIC

Tot în cadrul Zilelor Sportive s-a desfășurat și Campionatul de Baschet U10, organizat de Sepsi SIC. Deși inițial erau anunțate mai multe echipe, micuțele baschetbaliste din Sfântu Gheorghe au întâlnit una singură, din Târgu Secuiesc. „Nu am jucat pe rezultat, am jucat un meci de verificare ca să vedem unde suntem. Stăm bine și vrem să facem o figură frumoasă și la Mangalia, la nivel național”, a declarat reprezentantul Sepsi SIC, Rusz Istvan.

Întorsurenii, pe podiumul play-off-ului

În afara Zilelor Sportive a avut loc ultima etapă a play-off-ului ligii a V-a de fotbal. Chiar dacă ultimul meci nu mai avea miză pentru Reci și Covasna, deja calificate în liga a IV-a județeană, echipa Reci a reușit performanța de a trece cu 8-1 de covăsneni. Totodată, Ciucașul Întorsura Buzăului a învins cu 2-1 Dozsa Dalnic, clasând echipa din Țara Buzaielor pe locul III al play-off-ului.

 

Teme articol: baschet SPORT fotbal rezultate
Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.