ACTUALITATE 17 decembrie 2018

Weekend dat peste cap de ninsoare și viscol

de Iulia Drăghici - Taraș | 507 vizualizări

Drumurile închise și accidentele nu au lipsit din „peisajul” sfârșitului de săptămână

Iarna și-a făcut din nou simțită prezența în weekendul care tocmai s-a încheiat, însă nu fără să creeze și probleme participanților la trafic. Drumarii au fost non-stop în acțiune, însă chiar și așa, din cauza viscolului care a caracterizat vremea din județul Covasna, au fost și drumuri închise, dar și accidente.

De exemplu, în noaptea de vineri spre sâmbătă o tânără de 19 ani, care se afla la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă, a derapat și a lovit gardul unui imobil apoi s-a oprit într-un copac. În urma evenimentului o pasageră din autoturism a fost rănită ușor.

Din cauza viscolului puternic și pentru prevenirea producerii unor evenimente, sâmbătă, 15 decembrie, începând cu ora 18:15, s-a dispus închiderea circulației rutiere pe două sectoare ale DJ 121A: între km 24+500m și km 27+100m (între localitățile Moacșa și Leț) și între km 32+700m și km 35+100m (între localitățile Pădureni și Angheluș).

Și în prima parte a zilei de duminică au rămas închise tronsoanele DJ 121A, între Angheluș-Pădureni și Moacșa-Leț, dar și DC1 din localitatea Petriceni (comuna Sînzieni) pe o porțiune de aproximativ 500 metri.

Abia la ora 15:00 circulația s-a reluat în condiții normale la nivelul județului Covasna.

Polițiștii continuă să acționeze în teren pentru menținerea siguranței traficului rutier”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj-Marin.

Reprezentanții IPJ Covasna au transmis, pe tot parcursul weekendului, și recomandări pentru șoferi pentru circulația în condiții de siguranță pe timp de iarnă.

Polițiștii vă sfătuiesc să circulați cu prudență sporită, și să nu plecați la drum dacă nu aveți mașina echipată corespunzător pentru circulația pe timp de iarnă.

Circulația cu o viteză redusă, adaptată în permanență condițiilor meteo-rutiere și mărirea distanței între autovehicule sunt măsuri care vă pot feri de accidente rutiere.

Nu în ultimul rând, dacă trebuie să plecați la drum lung, informați-vă despre starea drumurilor și condițiile meteo prognozate în zonele unde urmează să circulați, iar dacă este cazul, pentru siguranța dumneavoastră, analizați oportunitatea plecării și luați în calcul amânarea călătoriei”, arată o informare de presă a polițiștilor.

De vineri noaptea până duminică la prânz, drumarii din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, secția Sfântu Gheorghe, au împrăștiat aproximativ 480 de tone de sare, potrivit datelor furnizate de compartimentul de comunicare al DRDP Brașov. În cazul drumurilor naționale, DN13E și DN11 au fost cu probleme, însă nu a fost necesară închiderea acestor tronsoane.

Județul Covasna s-a aflat sub Cod Galben de ninsori, lapoviță, ploi și polei de vineri, 14 decembrie, ora 23:00, până duminică, 16 decembrie, ora 18:00.

 

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.