ACTUALITATE 30 martie 2016

Vizită importantă la Şcoala Gimnazială „Nicolae Russu” din Sita Buzăului

de Iulia Drăghici - Taraș | 2416 vizualizări

Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei în vizită la instituţia de învăţământ din Sita Buzăului

Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, a vizitat miercuri Şcoala Generală „Nicolae Russu” din Sita Buzăului. Evenimentul s-a desfăşurat în contextul în care mai mulţi elevi ai şcolii au obţinut rezultate importante la competiţii judeţene şi naţionale.

„Chiar dacă nu este cazul în Sita Buzăului, în unele locuri din Ardeal avem o mare durere. Satul românesc este aşezat între răstignire şi uitare. O parte dintre tinerii noştri pleacă peste mări şi ţări şi rămân acasă bătrânii uitaţi. Astfel satul se duce de râpă. Dragi tineri, vă felicit pentru dragostea cu care v-aţi aplecat deasupra istoriei noastre sfinte şi le mulţumim profesorilor pentru această zi de sărbătoare. Nu pot decât să vă felicit şi să îl rog pe bunul nostru Dumnezeu să vă dea dragoste de carte, dragoste de neamul nostru românesc şi dragoste de tot ceea ce numim familie a societăţii moderne de astăzi”, a spus Preasfinţitul Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, la întâlnirea de miercuri.

Primarul din Sita Buzăului, Nicolae Stoica, prezent la eveniment, a declarat celor prezenţi: „Astăzi este o zi frumoasă pentru comunitatea noastră. Din suflet o spun: sunt mândru şi sunt bucuros că avem în Sita Buzăului asemenea valori. De multe ori nu ştim să preţuim ceea ce contează cu adevărat. Aceşti copii au fost, sunt şi vor fi ambasadorii localităţii noastre. Tot ce ne rămâne, până la urmă, este mândria că avem copii educaţi, cuminţi şi frumoşi din toate punctele de vedere”.

„Este un gest inedit. Parcă ne-a dat încredere”, a spus directorul şcolii gimnaziale „Nicolae Russu”, Iosif Radu. În plus, acesta a adăugat că „seriozitatea personalului didactic, simţul datoriei, simţul pedagogic şi atmosfera” sunt elementele care duc la rezultate pozitive în rândul elevilor.

Otilia Buzea, profesoară de limba română la şcoala „Nicolae Russu”, care s-a calificat cu trei elevi din patru locuri disponibile la olimpiada naţională la această materie, a declarat că vizita Episcopului „este un gest foarte frumos şi pot să spun că iată, da, într-adevăr, veşnicia s-a născut la sat. Apreciem faptul că Preasfinţitul a deschis porţile şcolii noastre şi a văzut că, dincolo de toate, satul rămâne nu numai păstrător de tradiţie, ci şi de respect faţă de familie. Fără respect şi bun simţ nu putem face nimic. Elevii noştri încă sunt consecvenţi şi ţin cont atât de sfaturile părinţilor, cât şi de sfaturile venite de la cadrele didactice. Ceea ce s-a întâmplat astăzi va rămâne în istoria şcolii noastre. Mie mi s-a părut că tot ceea ce s-a întâmplat azi aici, s-a întâmplat din suflet”.

Locul I la concursul naţional „ARTfel de ISTORIE”

Printre numeroasele premii şi menţiuni obţinute la olimpiade de limba română, matematică, franceză, engleză, religie şi altele, un grup de elevi din clasa a IV-a a cucerit locul I la concursul naţional „ARTfel de ISTORIE”, organizat în 23 martie la Bucureşti.

Iuliana Apafi, învăţătoarea elevilor de clasa a IV-a care au obţinut premiul I la acest concursul naţional, ne-a spus că „este foarte important faptul că avem copii foarte bine educaţi în familiile lor, cu potenţial intelectual foarte ridicat. Concursul pe care l-am câştigat este organizat de două şcoli private din Bucureşti şi găzduit de Muzeul Naţional de Istorie. Acolo am înfruntat diverse şcoli din Bucureşti şi din ţară. La secţiunea de juniori, acolo unde au fost încadraţi elevii claselor a IV-a, am fost câştigători. Succesul este al întregii echipe”. Învăţătoarea de la „Nicolae Russu” a mai adăugat: „Suntem onoraţi că Preasfinţitul Andrei a trecut pentru prima dată pragul şcolii noastre. Am primit vizita cu emoţie şi dragoste”.

Lista de premianţi

În cadrul festivităţii de miercuri, la care a asistat Preasfinţitul Andrei, cei mai buni elevi ai şcolii au fost numiţi şi premiaţi. Astfel, din această listă fac parte: Ovidiu Tohănean, Alexandra Hosu, Denisa Murea, Maria Niţu, Delia Sporea, Raluca Boricean, Mihaela Murea, Andrei Banciu, Denisa Găitan, Laura Tudorache, Andreea Macoş, Vivianne Mandel, Minodora Prundar, Radu Stroie, Ioana Despa şi Claudia Stoica.

Andrei Banciu, elev în clasa a VII-a, s-a remarcat prin faptul că a participat la fiecare competiţie la care s-a angrenat şcoala sa. Când l-au întrebat profesorii dacă nu îi este greu, acesta le răspundea: „Nu. Vreau să văd la ce mă pricep şi la ce nu”. Rezultatele obţinute arată că băiatul, în vârstă de 13 ani, se pricepe cam la toate, pentru că a cucerit multe premii I, II, III şi menţiuni. „Ştiu că am muncit mult şi că obţin notele prin muncă. Ca să fiu sincer, de obicei reţin foarte mult din ceea ce mi se explică la clasă, doar răsfoiesc prin caiete şi repet”, ne-a spus Andrei Banciu, unul dintre cei mai buni elevi ai şcolii gimnaziale „Nicolae Russu”.

Ca un sfat pentru elevii de vârsta lui, elevul din Sita Buzăului a spus: „Ca să ajungi cineva în viaţă trebuie să fii un om bun şi educat, să ştii să iei deciziile potrivite atunci când trebuie”.

Şcoala gimnazială „Nicolae Russu” are în prezent 124 de elevi. În total, în toate cele patru structuri de învăţământ din Sita Buzăului sunt înscrişi 462 de elevi.

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.