ACTUALITATE Acum 5 ore, 5 minute

Vision board. La ce ne ajută să stabilim obiective?

de Covasna Media | 172 vizualizări

Fie că vorbim despre a intra în relații, a avansa la job, a lua note mai bune, a ne propune să fim mai calmi și liniștiți, a face mai multă mișcare sau a mânca mai sănătos, stabilirea obiectivelor pe care le avem este întotdeauna primul pas. Vision-board-ul sau panoul viselor/al obiectivelor reprezintă un material pe care îl putem crea, astfel încât să reflecte un moment sănătos de introspecție ce are ca rezultat aflarea răspunsului ce se aude în mintea și sufletul nostru atunci când ne adresăm întrebarea: ce am nevoie să se întâmple pentru a simți că am o viață mai bună?

Momentul trecerii într-un nou an poate reprezenta simbolul perfect pentru a concretiza acest exercițiu. Putem stabili ce obiceiuri nesănătoase alegem să lăsăm în anul ce s-a încheiat și, mai departe, putem conștientiza și marca pe vision-board către ce obiective noi ne conectăm în anul în care am intrat.

A avea obiective stabilite este tare important pentru mintea omului. Deseori simțim că unele părți din viețile noastre nu sunt așa cum ne-am dori, dar ne oprim aici, neacordând suficient timp pentru a identifica problema și pentru a descoperi, mai departe, posibile soluții. Și, este adevărat, dacă am identificat totuși soluții, acesta sunt deseori dificile și greu de atins. Vision-board-ul ne poate fi de folos în a stabili direcții generale pe care vrem să le urmăm în anul nou sau poate să ne ajute în a stabili pașii pe care îi avem de urmat pentru a ajunge (măcar puțin) mai aproape de rezultatul dorit. Deseori ne descurajăm atunci când obiectivul este greu de atins, motiv pentru care a stabili pași mici care să ne conducă spre rezultat poate să fie folositor pentru noi.

Este recomandat ca vision-board-ul să fie un material la care să muncim. Să decupăm, să scriem, să punem fotografii (să folosim tehnici creativ-expresive) și apoi să îl poziționăm astfel încât să avem acces vizual la el.

Vision-board-ul poate să conțină obiective concrete, măsurabile (să urc de trei ori pe munte în noul an), poate să aibă scop de a menține motivația ridicată (citate care ne ajută să continuăm ceva ce deja facem bine), să conțină nevoi pe care le avem de îndeplinit (să permit celor din jur să vorbească doar politicos cu mine) sau să exprime visele pe care le avem. Orice am alege să punem pe el, vision-board-ul reprezintă un moment de conectare la propria persoană, timp de calitate petrecut cu sine atunci când îl construim și un rezultat folositor pentru a avea un nou an trăit mai conștient.

Ioana Obreja  –  psiholog clinician și psihoterapeut

Sursă foto: Canva.com

Distribuie articolul:  
|

ACTUALITATE

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.